Педро Еуженио от Берое изигра своя мач номер 100 в българския футбол срещу Септември. В него той се отличи с две попадения, с което си заслужи и наградата от GONG.BG за Играч на мача - бутилка шампанско.

"Хубава победа за всички в Берое, за нас и за публиката. Така се опитваме да играем във всеки мач, но сега ни се получи просто. Сега нещата ни вървят и трябва да се опитваме във всеки двубой да се представяме по този начин."

"Ние сме футболисти и не трябва да има напрежение около нас. Трябва да показваме качествата си във всеки двубой и ще се получава. Аз мисля само мач за мач", заяви Еуженио пред DIEMA SPORT. Той разкри и как се чувства на новата си позиция.

"Нова позиция имам, но се чувствам добре на нея. Ако мога да вкарвам във всеки мач, ще помагам на отбора, а това е плюс за мен. Александър Томаш ме пуска на крилото, той ми обясни как да играя там и му благодаря за това", заяви португалецът.

Накрая той похвали съотборника си Мартин Камбуров, който вкара своя 196-и гол в елита, изравнявайки Наско Сираков. "Много лесно се играе с Мартин Камбуров, само голям футболист може да вкара такава голяма бройка попадения", завърши Педро Еуженио.