Тренировката на българските ВВС в събота, която ще премине над Националния стадион "Васил Левски" по време на празненствата за годишнината на ЦСКА, предизвика много дискусии сред феновете. Затова министрите на финансите и на отбраната хвърлиха яснота около казуса. 

Според министъра на отбраната Красимир Каракачанов, това е жест към един от отборите, който е писал историята на българския футбол. Той обаче се обърка на колко години стават "червените". 

"Цяла България знае, че съм левскар, а за разлика от други политици, аз не си сменям пола, политическите убеждения и клубната принадлежност. Но все пак, ако трябва да бъдем обективни, трябва да кажем, че ЦСКА е един от клубовете, които писаха историята на футбола ни."

"И поради тази причина съм длъжен да покажа уважение към този клуб, който много време е бил в армията. И съм се погрижил да получат комфорт при честване на 75-годишнината", заяви Каракачанов и беше поправен от финансовия министър Владислав Горанов - "За 70-годишнината". 

После Горанов отговори лаконично и кой ще плати всички разходи за преминаване на самолетите над Националния стадион като част от тренировката за военния парад на 6 май: "Литекс".