До старта на двубоите от българската Първа професионална лига лига остават броени дни, а ние ви връщаме към месеците в разгара на сезон 2017/18.

Обзорът на изминалия шампионат на DIEMA SPORT идва, за да ви припомни всичко всичко най-интересно, което е възможно да сте позабравили покрай много емоции около владелият ни доскоро Мондиал.

Време е да направим прочит на събитията от февруари тази година.

С новия формат на първенството, паузите в Първа лига станаха все по-кратки. Затова още в средата на февруари се поднови пролетният дял на шампионата през изминалия вече сезон.

Всичко започна всъщност с евроучастието на шампиона Лудогорец. За пореден път "орлите" стигнаха до пролетната фаза на евротурнирите, но сега препятствието пред тях беше колосално. Те се изправиха срещу Милан в Лига Европа и не успяха да го преодолеят.

След това се даде стартът и на мачовете в Първа лига. Фаворитите тръгнаха тромаво, но все пак записаха победи - коя по-драматична, коя - не. Емоциите обаче със сигурност не липсваха.

Напечено беше и в дъното на класирането, защото започнаха постепенно да се оформят вторите групи и участниците в тях, така че за феновете по родните стадиони беше повече от интересно.

Какво се случи през февруари в Първа лига, можете да разберете от обзора в прикаченото видео.