Наставникът на Берое Ферарио Спасов беше много критичен към играчите си след загубата им в старозагорското дерби с Верея с 0:1. Преди мача стана ясно, че той има намерение да освободи седем играчи от настоящия състав и сега специалистът потвърди това. 

"Не е най-важното кой ще бъде освободен. По-лошото е, че се намираме на такава позиция, която не отговаря на традициите на Берое. Може и да не са само седем, а доста повече освободените играчи. Доста неща са сбъркани във футболистите, които са привлечени в този отбор", заяви Спасов пред DIEMA SPORT. 

"Никой не задоволява това състояние на Берое и никой не е доволен от това, което показваме. Хората с право искат по-качествена игра, но това с доста работа. При всички положения ще има движение в двете посоки, всичко зависи от мачовете в края на сезона. Но тази група от седем души няма да я ползвам. Този състав е, с който ще завършим сезона. Ние сме длъжници на абсолютно всички, които обичат футбола в този град", добави треньорът и анализира представянето на тима с Верея. 

"Това, че Верея ни отбелязаха гол с един точен във вратата. Независимо от нашето териториално превъзходството не ни даде предимствои и влязохме в капана на Верея, които така си печелят мачовете. Ние проявихме старата си слабост - не създадохме достатъчно положения да отбележим гол." 

"В крайна сметка продължава неубедителното представяне с оглед на това, че тези резултати водят до известно напрежение в отбора. Но ние сме хората, които трябва да излезем от тази ситуация. И да лягаме и да се хващаме за главите, няма да помогне. Ние трябва да изиграем с чест мачовете си до края на есента и да си направим равносметка какво ни остава за втория дял", сподели Спасов и продължи с критиките към играта в атака на тима. 

"Мапуку не е получавал указания да се връща и да поема топката или да си променя позицията. Териториалното ни превъзходство не се виждаше как ще бъде материализирано. От един удар ни вкарват гол, а ако не отбелязваме ние, не е сериозно да се говори за излизане от кризата", заяви специалистът и благодари на феновете за подкрепата. 

"Искам да благодаря на феновете, които явно разбират ситуацията в нашия отбор, която не е лека. Но не сме тук да се оплакваме, трябва да променим облика на отбора през втората част на сезона", сподели Спасов и похвали съперника за представянето му. 

"Победиха ни с това ранно попадение, така печелят много често. Противопоставиха се добре и на ЦСКА. Не се случи нищо, което не сме очаквали. Очакванията към нас са по-големи, но не ги оправдаваме и трябва да се промени", заяви Спасов и говори за целите пред тима в оставащите три двубоя до края на годината. 

"Трите ни мача до Нова година ще са ключови за приоритетите ни през пролетта, те не са леки. Като цяло, засега мисля, че неубедителното ни представяне с оглед на малкото голове, идеи и положения в атака ни пречат да имаме повече точки", завърши Спасов.