Поредна минимална, но напълно достатъчна победа за Верея. Този път момчетата на Александър Томаш се справиха в старозагорското дерби с Берое на своя "Трейс Арена" и си върнаха за загубата със същия резултат от този съперник през лятото. 

В герой за новаците в елита се превърна нападателят Амаду Сукуна, който реализира единственото попадение в началото на двубоя и така написа страница от историята на старозагорския футбол в елита. 

Първата част започна с проучване между играчите на терена и без излишни рискове. В първите минути нямаше сериозни опасности пред двете врати и затова първият гол падна малко неочаквано. 

Четвърт час след началото на мача домакините от Верея откриха. Тогава влезлият по спешност минути преди началото на двубоя Георги Динков, който замени контузилия се Илия Миланов, изчисти една топка право на крака на Момчил Цветанов. Той пък без забавяне изведе Амаду Сукуна на позиция за стрелба и той препарира Благой Макенджиев от границата на наказателното поле за 1:0. 

Малко след това бившият играч на Берое Георги Андонов можеше да удвои преднината на новака, но ударът му от границата на пеналтерията не намери целта и Макенджиев нямаше проблем да отрази. 

Постепенно беройци се съвзеха от първоначалното стъписване и отправиха първия си точен удар в мача в 26-та минута. Тогава Александър Василев стреля от около 25 метра, но Иван Караджов изби. 

Най-чистото положение за "зелено-белите" преди почивката дойде в 34-та минута. Тогава отново Александър Василев си освободи позиция по диагонал в наказателното поле и стреля, но Караджов отново беше на мястото си и изби в корнер. 

В крайна сметка повече чисти положения преди почивката нямаше и символичните домакини от Верея се прибраха в съблекалнята с гол аванс, колкото и изненадващо да изглеждаше това във въпросния момент. 

В началото на втората част се повтори картинката и от самия старт на битката. Положенията липсваха, като домакините се бяха прибрали и разчитаха на контри, а натискът на беройци беше беззъб и хаотичен. 

Най-напорист за символичните гости беше влезлият на почивката Георги Божилов, който пробва и няколко далечни удара, но всичко беше без успех. А контрите на Верея вещаеха опасност, но в последния момент или Момчил Цветанов, или Амаду Сукуна ги проваляха. 

В тези минути преобладаваха физическите единоборства и затова жълтите картони валяха един след друг. Но това отстъпи място на хубавия футбол и в тези минути нямаше интересни голови ситуации и пред двете врати. 

Чак в 68-та минута дойде и първият точен удар към една от двете врати след подновяването на играта. Отправи го Венци Василев за Берое, като стреля от границата на наказателното поле, но беше прекалено слаб и Иван Караджов улови без никакъв проблем. 

Четвърт час преди края имаше шанс и за Жуниор Мапуку, който полчуи топката с гръб към вратата от Карлос Охене и жонглирайки се обърна да стреля, но в последния момент кълбото беше избито от крака му от пазещия го Костадин Слаев. 

В 82-та минута беройци бяха близо до изравняването. Тогава първо Ради Кирилов стреля със задна ножица, но защитник изби, а после при добавката Кохей Като стреля от около 13-14 метра, но Караджов изби. 

До края хаотичният натиск на символичните гости беше крайно безидеен и не се случи нищо чак толкова опасно пред вратата на Верея и в крайна сметка голът от първото полувреме се оказа достатъчен за домакините да си тръгнат с победата във второто в историята старозагорско дерби на ниво елит. 

Така момчетата на Александър Томаш събраха 22 точки и са в подножието на Топ 6. Съперникът им пък продължава да тъпче и с 18 точки се отдалечава все повече от целта си да намери място в шестицата.