Етър ще изиграе първото си домакинство на стадион „Ивайло“ във Велико Търново, откакто се завърна в българския футболен елит. „Болярите“ ще преследват първа победа в Първа лига в домакинството си на Пирин Благоевград от петия кръг на първенството.

Двубоят е от 18:15 часа и може да го гледате на живо в GONG PLAY или DIEMA, а също така да проследите всичко за срещата в Gong.bg.

Етър ще домакинства на своя стадион „Ивайло” в мач от Първа лига за първи път от 8 декември 2012 г., когато падна с 1:2 от Ботев Пд пред 500 зрители. До края на сезон 2012:13 г. тимът играеше домакинските си срещи на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен.

Етър е един от трите отбора в лигата, наред със Септември Сф и Ботев Пд, който не спечели точка от домакинските си двубои в първите 4 кръга, когато приемаше гостите си в Ловеч.

В миналия кръг нападателят на Етър Тодор Колев стана вторият играч през сезона, получил жълт картон, без да е влязъл в игра след Виктор Генев (Ботев Пд) – срещу ЦСКА в третия кръг. Срещу Дунав официални предупреждания получиха цели 4-има етърци, които не бяха сред стартовите 11.

Пирин Бл има една единствена победа при досегашните си 15 визити на болярите – 1:0 на 25 февруари 1989 г.

Пирин Бл е един от осемте отбора, успели да вкарат 6 или повече гола в един шампионатен мач във вратата на виолетовите в елита – при 6:1 в Благоевград на 16 април 1986 г.. Останалите са Нефтохимик (7 попадения), Левски (7), ЦСКА, Славия, Черно море, Спартак Пл и Литекс (по 6).

Топреализаторът на пиринци през миналия сезон Даниел Младенов (11 попадения) още не е успял да открие головата си сметка в 4-те мача на благоевградчани от началото на сезона. Той не се разписа и в трите последни срещи на тима в миналото първенство.

Етър се намира на предпоследно място в класирането към момента със само 2 точки. Пирин е седми с актив от 5 точки. Воденият от Милен Радуканов отбор се представя повече от добре при гостуванията си, след като победи Ботев в Коматево и завърши наравно с Берое в Стара Загора.