Старши треньорът на Локомотив Пловдив Едуард Ераносян говори за Дарик радио два дни преди "черно-белите" да гостуват на Лудогорец в Разград. Локомотив е последният тим, срещу който шампионите загубиха точки, а последователно победи Левски и ЦСКА в София и взе пловдивското дерби. Ераносян пък бе старши треньор на Лудогорец миналата година

"Малко е пресилено да кажем, че идва ред на Лудогорец. Да не забравяме, че след Шампионска лига отиват в Лига Европа. Мисля, че са прекалено голям залък за Локомотив Пловдив и в този момент реално погледнато нямаме шанс да направим нещо повече освен едно добро представяне. Да се надяваме, че ще играем, да се надяваме, ако успеем, че ще бъде и резултатен. Определено Лудогорец е по-класен отбор от нас. Ще се опитаме да направим нещо. Преди Левски казах, че е чудо, тук трябва да е някакво тотално коледно чудо, за да успеем да откраднем нещо", каза Ераносян.

Относно информацията за съперника той заяви: "Мисля, че съм човек, който малко или много е бил в кухнята на отбора. Много добре познавам всеки един от футболистите, но реално погледнато, колкото и добре да ги познавам, колкото и добре да се помъчим да играем срещу тях би трябвало да кажем истината, че Лудогорец е с класи над всички отбори в България. Ако всички мачове ги играят на 100% много трудно някой отбор може да им вземе нещо. Може само да се радваме, че Локомотив е последния отбор, който е откраднал нещо от Лудогорец преди 13 кръга", допълни треньорът на пловдивчани.

"В Лудогорец има много класни футболисти. В нападение имат една бройка от играчи, които остават на пейката. Трябва да им отдадем заслуженото. Да признаем, че са отбор, който наистина умее да вкарва голове, играе приятен футбол. Да се надяваме, че ние по същия начин ще се опитаме да подражаваме и да играем един добър футбол, защото не съм от хората, които обичат да ритат топката напред. Да се надяваме, че се получи спектакъл и повече хора ще дойдат на мача, защото Лудогорец го заслужава и хората, които дойдат, да не се чувстват така, че са загубили два часа в студа."

"При всички случаи ще има изненади. Във всеки мач се мъча да направя нещо ново в сравнение с предния. В този няма за бъде по-различно, но сега няма как да ви го кажа. Очаквам, че Георги Дерменджиев ще направи промени в състава, но тези, които уж са резерви в Лудогорец са на нивото на тези, които играха онзи ден. Няма да се отрази на класата", каза Едо

Относно целите в на Локомотив той заяви: "Апетитът идва все повече и повече, дано не се задавим. Човешкото око е ненаситно. Обичам да съм стъпил здраво на земята и знаем какво се чака. Мъчим се да държим футболистите също на земята. За това ни плащат заплати. В този момент нямам проблеми. Момчетата са много млади и много опитни. Опитват се да изпълняват това, което искаме. Ще се помъчим да играем футбол", допълни още пловдивчанинът.

"Нямам чувство на реваншизъм. Последните 2-3 седмици имах възможност да кажа, че съм оставил приятели в Разград. Нямам такова чувство и не съм от хората, които обичат да говорят лошо за местата, където съм работил. Храня най-сърдечни чувства към Лудогорец. Сърдечно им пожелах да продължат напред в Европа, за да радват хората. Не съм от хората, които злобеят", завърши специалистът.