Наставникът на Локомотив Пловдив Едуард Ераносян беше доволен от представянето на момчетата си в битката с Черно море. Те надделяха с 1:0, а според треньора на домакините, те са успели да излъжат противника си.

"Определено една много трудна победа срещу добър отбор, който се мъчи да играе добър футбол. Успяхме да ги излъжем, ако трябва да определя мача с една дума днес", заяви Ераносян пред DIEMA SPORT 2. Той не пропусна и да похвали съперниците си.

"Не мога да кажа дали бяхме по-добри, защото противникът игра много добър футбол, те вече не ритат топката напред от няколко години. Знаехме, че са добри футболисти, ориентиран отбор. Целта ни беше да задържим ситуацията в защита и да не допуснем попадения. А напред искахме да имаме 2-3 положения и вкарахме едно", добави Едо.

"Късметът явно напоследък е с нас, момчетата се раздадоха 100%. От времетто, в което съм тук, само мога да се радвам от желанието, което показват", сподели още треньорът и разкри, че целта му е да държи отбора си на земята, въпреки добрата серия напоследък.

"Не вярвам да се появи подценяване и да си мислим, че сме най-великият отбор. Бои трябвало да уважаваме съперниците си. Знаем, че не сме най-добрите в България, но с много желание и себераздаване наваксваме това изоставане", сподели още Ераносян и коментира целите си занапред и мача с Лудогорец, на който беше треньор преди година.

"Не мога да коментирам това, което е било преди мен. Откак аз съм на работа, ще се помъчим във всеки мач да играем добре и да печелим. Ще се опитаме да вкарваме с гол повече от съперника. След седмица играем с най-добрия отбор в България, утопично ще е да се мисли, че можем да продължим серията си, но ще се опитаме."

"Оставих много приятели в Разград и добри спомени. Много добре се работи там, не се получиха нещата, но това е треньорската работа. Желая им успех в Шампионската лига с ПСЖ. Да се надяваме, че и напролет ще имат мачове в Европа и да ни радват", допълни треньорът.

Накрая той говори и за подхода си на работа на "Лаута" и на какво според него се дължи събуждането в състава и серията от четири поредни победи, която изкачи Локомотив на третото място.

"Всеки треньор си има своя подход и си мислим, че знаем всичко и знаем как да работим с отбора си. Аз обичам да говоря с футболистите си, да им казвам кое им е силна страна и къде бъркат. Стремя се да бъда възможно най-кратък, защото след 3-4 минути никой не ме слуша."

"Опитвам се всеки ден да им помагам да подобрят играта си. Да играят рационално, да вкарват повече и да допускат по-малко. Така искам да върнем хората на стадиона. Не е важно само физически да сме подготвени, а и психически да устискаме на серия загуби или лоши моменти в мача", сподели Ераносян и говори за състоянието на контузения Пламен Крумов.

"Пламен Крумов не е с нещо сериозно, но може би 4-5 дни ще почива. Медикаментозно ще го възстановяваме, за да е на линия поне за последния мач за годината със Славия, но едва ли ще е готов за мача с Лудогорец", завърши Ераносян.