Наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро бе доволен от „червения” успех над Черно море в осмия кръг на Първа лига с 3:1. Сръбският специалист отличи целия тим на ЦСКА, като отчете като минус, че тимът пропуска по лековат начин сигурни попадения.

„Доволен съм от успеха над Черно море. Това бе хубав мач, който да се гледа, а заслуга затова имат и двата отбора. Първото полувреме бе много динамично, което не е типично за България. Двубоят беше див от време на време, но през втората част показахме класата си”, довери Нестор Ел Маестро.

„Играхме по-добре и успяхме да се освободим от тяхното пресиране с повече постоянство и точност, а през втората част тяхната преса не бе, както през първата. Създадохме много положения и отбелязахме два фантастични гола, но пропуснахме други лековато”, продължи треньорът.

„Всяка победа е много важна. Ние сме най-големият отбор в тази страна и трябва да печелим. Винаги има напрежение и трябва да продължим така и през другата седмица. Тиаго изглеждаше много жив и се наслаждаваше на футбола си с Черно море. Можеше да вкара и хеттрик, но го посъветвах да го запази за другата седмица”, продължи Ел Маестро.

„Жоржиньо е важен играч за нас и изигра добри мачове досега. Сега е труден период за него, но той се бореше много. Винаги е по-трудно да играеш през първото полувреме, отколкото през второто. Той свърши чудесна работа за нас”.

„Проблемът е, че Рафаел Енрике има тежка контузия още от мача с ФК Рига. Вече доста време се борим с нея. Понякога има позитивни сигнали, но после се влошава. Сега не е добре, тъй като не тренира оптимално с отбора. Трябва да бъдем внимателни с подхода към него. Може би поне още две седмици ще изминат преди да започне да тренира пълноценно. Надявам се максимално бързо да го върнем обратно в строя”, довери Ел Маестро.

„Знам, че в България всеки чака дербито с Левски и, че това е специален двубой. Мислим за него, но знам, че имаме и потенциално много тежък двубой като гост в идния кръг. Следва първи кръг за Купата на България, който може да е сложен и напрежението ще е върху нас. След Ботев Враца и Монтана ще мислим за Левски”, завърши треньорът на ЦСКА.