Наставникът на ЦСКА Нестро Ел Маестро разкри в интервю за вестник „Тема Спорт“, че вече е получил няколко съвета от Люпко Петрович.

Както е известно, бившият наставник на Левски бе назначен на „Армията“ като консултант. Настоящият треньор на „червените“ отчете, че това е полезен ход и допълни, че Петрович е от хората, които „забелязват някои неща за 5 минути, а на него биха му отнели 5 дни“.

„Люпко Петрович е консултант и на мен, и на ръководството. Той е отскоро в ЦСКА. Мисля, че клубът и Люпко все още се опитват да намерят най-добрия начин, по който може да ни помогне, според своите възможности. Той беше н тренировките и на мачовете и говорим всеки път. Люпко е от полза. Опитът му е страхотен. Той е от този тип хора, които виждат нещо за 5 минути, а на мен би ми отнело 5 дни“, каза Ел Маестро.

„Люпко вече ми даде няколко интересни съвета. Освен това е много позитивен човек, което е глътка свеж въздух в България, защото генерално хората тук са много негативни. С времето ще му намерим точното място и когато отново влезем в ритъма на българския футбол през февруари, със сигурност ще ни е от полза“, допълни треньорът.

Нестор Ел Маестро

източник: LAP.bg

На питане доколко вярна е информацията, че излиза на вечери с играчите си, Ел Маестро сподели: „Вярно е. Не с всички, но излизаме. Обичам да имам неофициален контакт с играчите, а и не всичко опира само до футбола. Обичам да ги опознавам. Обикновено аз плащам вечерята (смее се)“.

Ел Маестро отговори и на въпрос има ли тенденция в съдийството в мачовете на Лудогорец: „Има други хора в клуба, които могат да ви кажат повече по този въпрос. Доколкото разбирам, това не е започнало този сезон. Има много приказки за голяма, мощна конспиративна теория в българския футбол. По принцип не вярвам много в такива неща. Но първо да кажа за Левски – ако погледнете последните им мачове, те имаха много, много, много късмет със съдийските решения. Или то поне се надявам това да е късмет, а не нещо друго. По отношение на Лудогорец – да имаш 51 точки за 20 мача е абсолютен рекорд в Европа този сезон. На какво се дължи – дали защото имат фантастичен отбор, или защото имат много добри други неща? Според мен и на двете“.

Дора Милева даде зелена светлина за разпределяне на 8-те милиона от ЦСКА

Шеф на ЦСКА: Футболист на годината? Няма друг като Десподов