Зад всеки успешен треньор, стои работата на целия му екип. В случая с новия наставник на ЦСКА Нестор Ел Маестро, тайната е абсолютно същата. Големият успех със спечелването на титлата на Словакия със Спартак Търнава е колкото негов, толкова и на помощника му... Ел Маестро. 

Да, няма грешка. Помощникът на Нестор Ел Маестро се казва Никон Ел Маестро и е негов брат, който е с десет години по-млад. Кариерата му на футболист приключва заради тежка травма и от миналия сезон влиза в щаба на по-големия си брат, който пък за първи път е старши треньор. 

И Никон е с рождено име Йевтич, но гледа от батко си и си сменя фамилията на Ел Маестро. И в интервю пред словашките медии разкрива тайната на успеха на дуото със Спартак Търнава. А именно - 24-часов труд, тотална отдаденост и обръщане на огромно внимание и върху най-малкия детайл. 

Ролята на Никон е огромна. Той разузнава детайлно всеки съперник. Прекарва дни и нощи в търсене на силните и слабите страни на всеки един играч на предстоящия опонент на тима от Търнава. После изготвя детайлен доклад, който представя на брат си, а той на свой ред изготвя тактиката за двубоя. И предимно печели. 

Освен това, Никон Ел Маестро е човекът, благодарение на когото в Спартак са привлечени всички нови попълнения. По време на трансферните прозорци, той следи буквално хиляди футболисти, от които подбира най-добрите, които биха паснали на схемата на тима от Търнава. След това предоставя информацията на босовете, които имат за задача да привлекат набелязаните. И успеваемостта е над 90%. 

Сега обаче Нестор Ел Маестро идва в София без своя брат и дясна ръка в Спартак Търнава. Никон иска да продължи кариерата си в клуба, с който стана шампион, а после евентуално в Англия, която смята за своя родина. 

"Засега оставам. Брат ми даде всичко от себе си, работи по 24 часа на ден и сега иска да направи следващата стъпка. Аз още не съм мислил какво ще правя по-напред в кариерата си. Но завръщане в родната ми Англия ми звучи перфектно. Но ако Нестор има нужда от мен, ще го последвам по всяко време за в бъдеще", заяви по-малкият брат Ел Маестро.