Старши треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску заяви след загубата от Лудогорец, че иска да направи много промени в своя състав.

„За мен този мач бе отворен към всякакъв резултат. Трябва ни повече опит и време, за да работим заедно. Техните футболисти знаят как да решават подобни мачове. До първия гол мачът бе равностоен, а след това те взеха надмощие. Нямахме късмет в предишния мач. Мисля, че днес имахме по-голяма увереност в сравнение с предишния мач. Аз съм млад треньор, но постигам целите си. Може да бъдете сигурни. Между двата отбора обаче има разлика. Ако искаме да стигнем нивото на Лудогорец, трябва да работим усилено и да гледаме в бъдещето. Може да станем шампиони още следващата година. Трябва да направим пет поредни мача без загуба, за да се надяваме на нещо повече. Ако аз съм тук, искам и селекция. Искам да е ясно, че футболистите, които са тук трябва да имат яснота какво означава ЦСКА. Искам постоянство. Благодаря на собственика за подкрепата. Трябва да се вземат решения. От два-три месеца подсказвам, че някои играчи не са ниво. Може би сме на кръстопът и трябва да се вземат решения. Някои футболисти не са за този отбор“, коментира Йорданеску.

„Няма да казвам имената на тези играчи. Това е между мен и тях. Някои неща трябва да се променят. Не може да продължаваме така. Не може да играем само с някои играчи, защото футболът е колективен спорт. Бяхме съсредоточени в подготовката за този мач. Знам, че когато създаваме положения няма да е проблем да вкараме поне един гол. Когато обаче не създаваме положения, нещата няма как да се получат. Не съм чел какво е писано в пресата. Със сигурност имаме нужда от промени. Никога няма да си измия ръцете с играчите. Трябва да направим много внимателен анализ и да направим добра селекция. Да изградим система, профил на всеки един футболист, за да знаем качествата им и да ги убедим какво е да се играе в ЦСКА“, добави румънският специалист.

„Трябва да направим поне 4-5 промени, за да сме по-добър отбор. Нямахме толкова положения, но и съперникът ни не създаде много положения. Вкараха с първия си удар по посока на нашата врата. Техните футболисти създадоха проблеми на ПСЖ, поведоха на Арсенал с 2:0 до 15-та минута. Аз знаех какво да очаквам. Трябваше да сме компактни, когато се защитава, да сме агресивни. Не съм чак толкова ядосан. По-скоро съм разочарован, че загубихме. Много неща трябва да бъдат поставени вред. От първия ден, в който дойдох в града се чувствам под напрежение. Аз анализирам, работя денонощно. Бъдещето на Йорданеску не трябва да бъде топ темата. Аз няма да остана без работа. Аз съм тук, за да уважавам работата си, собствениците, феновете. Искам да изпитвам задоволство от работата си“, каза още Йорданеску.