Макар да беше назначен в ЦСКА само преди няколко дни, новият спортен директор на клуба Кристиано Джарета разкри, че е имал пръст в най-скъпата сдекла на зимния пазар у нас - продажбата на Кирил Десподов от "червените" в Каляри. 

Тя се случи почти месец преди назначението на италианеца, но той разкри, че контактите му със собственика Гриша Ганчев са били още от миналата година и затова е дал съвет на сардинците да се подсилят с Футболист номер едно на България за 2018 г. 

"Истината е, че именно аз препоръчах на Каляри да купи Десподов. Радвам се, че преговорите се развиха добре и приключиха с трансфер. Десподов е умно момче, виждам го на високо ниво в Серия А", заяви Джарета пред TMW и разкри дали може да има трансфери на други играчи от "червените" на Апенините. 

"Трябва да оценим добре с какви играчи разполагаме. Шефовете искат да планираме мащабни промени в първия отбор и школата. Това са важни, големи амбиции. Искам да опозная играчите ни като хора. Така че имам много работа в момента, но това ме прави горд", витиевато отговори на въпроса Джарета. Накрая той разкри и кога са осъществени контактите с него от "червените". 

"През миналата година се отдадох на пътувания, за да гледам мачове от няколко различни шампионата. През октомври ми се обади собственикът на клуба и след десет дни ми направи предложение. Разбрахме се много бързо и подписах миналата седмица."

"Сега целта пред мен е да се представя на възможно най-високо ниво, защото всички искаме да съборим Лудогорец от върха. Този клуб е хегемонът в последните години, но ние искаме да нарушим това по всякакъв начин", заяви Джарета.