Двама служители на реда са пострадали при овладяване на скандал, възникнал пред стадион „Васил Левски“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Към 11.30 часа днес в полицията бил получен сигнал за скандал, възникнал между две групи фенове на отборите на ПФК „Левски” и ПФК „ЦСКА” в района на бул. „Ситняково“ , близо до търговски център. По първоначални данни, при спиране на светофар, от два автомобила изскочили общо деветима, които започнали да трошат автомобилите на опонентите си.

На място светкавично пристигнали екипи на полицията. Благодарение на бързата им реакция разрастването на скандала е предотвратено. Част от участниците са леко пострадали, други опитали да избягат, но са задържани и отведени в столични полицейски управления. Работата по документирането на случая продължава.

Минути преди 12.30 часа, пред стадион „Васил Левски“ е възникнало сбиване между две големи групи, всичките фенове на ПФК „Левски“. При предприетите действия за овладяване на ситуацията са пострадали двама полицейски служители, по които били хвърлени предмети. Те са откарани в болница за оказване на медицинска помощ.

Част от участниците в скандала са задържани. Работата по установяването и на останали продължава. /БГНЕС