Главният съдия Никола Попов и първият допълнителен асистент съдия Стефан Апостолов ще бъдат наказани заради грубите грешки, които допуснаха в хода на дербито между Левски и Лудогорец (0:0).

Всички спорни ситуации от Левски - Лудогорец

Шефът на съдиите: Имаше явни грешки, но те не повлияха на резултата

Вчерашният сблъсък на „Георги Аспарухов” донесе зрелище, макар и с не чисто футболни пропорции. „Сините” имаха редица претенции към отсъжданията на Попов и неговите помощници, като най-вече настояваха за директен червен картон срещу Натанаел Пимента от състава на шампионите. Бразилецът удари жестоко с лакът в лицето Антонио Вутов, а Попов санкционира проявата му само с жълт картон.

Левски сезира Дисципа на БФС, решението - отложено

Пред „Канал 3” шефът на Съдийската комисия Петър Петров потвърди, че Попов и Апостолов ще бъдат наказани заради незадоволителни оценки. Двамата ще бъдат извадени от нарядите, но СК няма да обяви продължителността на санкцията, тъй като от Левски всъщност не са подали официална жалба.

Боримиров: Върхът на черешката бяха ударите на Натанаел

Петров също  така уточни, че изразените от „сините” претенции пред Дисциплинарната комисия към БФС жълтият картон на Натанаел да бъде променен на червен е прецедент и подобна практика не съществува никъде по света.