Дунав Русе победи Витоша Бистрица като гост с 1:0 в първи мач от плейаутите в Първа лига. Победното попадение дойде в 48-ата минута, когато Карагарен се разписа. Гостите нацелиха и греда през първата част, като Патев нацели страничната греда.

През първата част домакините започнаха по-добре и в началните минути на два пъти Даниел Пеев имаше възможност да открие резултата, но Луков беше на мястото си. 

Постепенно гостите изравниха играта и на свой ред затрудниха вратата на Витоша. В 11-ата минута след удар на Георги Ангелов топката се удари в бранител на Дунав в наказателното поле, но съдията не отсъди дузпа.

В 39-ата минута активната игра на Дунав се отплати с греда, след като удар на Патев нацели страничния стълб на Георгиев.

След нулевото първо полувреме гостите откриха резултата, след като Карагарен от малкото наказателно поле прониза вратата на домакините. При гола домакините имаха претенции за засада на Юли Ненов малко преди попадението.

В 64-ата минута на срещата Шопов излезе очи в очи с вратаря на Витоша, но пропусна да удвои и да реши изхода на двубоя.Даниел Пеев излезе очи в очи с вратаря на гостите, но беше настигнат от Петър Патев и топката му беше изчистена.

В последните минути гостите се дръпнаха в своята половина, но въпреки опитите да стигнат поне до изравняването Витоша така и не сполучи.
Реваншът е на 14 май в Русе.

Ето и съставите на двата отбора:

Витоша: Георгиев, Гочев, Бонев, Кочилов, Кутев, Цанков, Ангелов, Старокин, Пеев, Котев, Христов

Дунав: Луков, Васев, Ковачев, Патев, Лемперов, Станоев, Димов, Ненов, Шопов, Карагарен, Иса

съдия: Станислав Тодоров