Наставникът на Дунав Русе Малин Орачев анализира победата над Витоша с 1:0 в първия бараж за разпределяне на местата от 11-о до 14-о. Специалистът отчете една тенденция в играта на състава си, като обясни, че след попадението вместо „драконите“ да заиграят с повече самочувствие, сякаш са изпитвали страх.

„Благодаря, да, започнахме слабо мача. Първите минути Витоша имаше предимство. След 20-ата минута, след първата ни ситуация заиграхме по-добре. Създадохме доста положения, но за съжаление, не успяхме да реализираме. След гола вместо да заиграем с повече самочувствие, ние сякаш изпитвахме страх да разиграваме топката. Има напрежение в играчите, защото една загуба ще се окаже фатална в двата мача. Резултатът е добър. Има какво да се желае, но в тези мачове ни трябва резултат. Имаше мачове, когато играхме добре, но губехме“, започна Орачев пред DIEMA SPORT.

„За миг си помислих, че ще ни изравнят при ситуацията на Дани Пеев, но за щастие се справихме“.

„След нашето първо положение голово, сякаш придобихме самочувствие, организирахме добре атаките, но не успяхме да отбележим“.

„Този мач е по-специален. Това са плейаути, ако не си краен победил после е по-трудно, повече напрежение се вкарва. Това оказва влияние върху играта ни“, продължи специалистът.

„Важно бе да не допуснем гол. Това е четвърти мач със суха мрежа, важно е и че отбелязахме“.

„Има още един мач. Трябва да се концентрираме, да го изиграем умно и хитро и тогава може да говорим“, завърши Орачев.