Дунав Русе посреща Локомотив Пловдив в мач от 30-ия кръг на Първа лига. Двубоят в Русе е от 17:30 и може да го проследите минута по минута в Gong.bg, както и да го гледате по PLAY DIEMA XTRA и DIEMA SPORT.

Всяка спечелена точка за Дунав е важна в борбата за запазване на елитния статут на отбора в Първа лига. В същото време Локомотив Пловдив изглежда концентриран върху представянето си за Купата на България и това дава леко предимство на русенци.

Дунав навлезе в най-добрата си серия през сезона от 4 поредни мача за първенство без загуба – 3 равенства, последвани от победа с 5:3 над Славия в София. Освен това "драконите" се разписаха във всяка от последните 6 шампионатни срещи, като Исмаил Иса има 3 гола и 2 асистенции в трите мача от плейофната фаза.

Отборът беше голямата изненада на миналия кръг, когато съсипа Славия с 5:3 насред София. Тогава Ахмед Ахмедов пропусна първи мач през настоящия сезон, след като остана неизползвана резерва на пейката, но това не попречи на тима му да вземе успеха. Топреализаторът на русенци с 8 попадения няма гол в последните си 10 мача.

Този мач ще е по-специален за Бирсент Карагарен, който има мачове и за двата отбора. Той все още не е открил головата си сметка и не е записал асистенция през пролетта, въпреки че игра в 7 от 9-те шампионатни мача на локомотивци. През есента имаше 2 попадения и 4 голови паса. 

Заради мислите на "железничарите", насочени към реванша за Купата, отново можем да видим някои млади лица в състава. В миналия кръг срещу Септември 17-годишният Филип Колев стана третият юноша от клубната школа, който направи своя дебют в Първа лига през настоящия сезон след Петър Шопов и Октай Юсеин.

БАЛАНС

В Първа лига: 49 мача, 14 победи за Дунав, 10 равенства, 25 победи за Локо Пд, голова разлика 83-54 за Локо Пд. Дунав като домакин: 24 мача, 13 победи за Дунав, 5 равенства, 6 победи за Локо Пд, голова разлика 32-23 за Дунав.