Славия и Дунав Русе сътвориха най-резултатния двубой в Първа лига през сезон 2018/2019. Срещата на стадион "Овча купел" завърши 5:3 в полза на гостите от Русе, което доведе до много негативна реакция от президента на "белите" Венцеслав Стефанов. Той се закани заедно с наставника Златомир Загорчич да наложи много сериозни наказания за срамния резултат, който окачестви и като "престъпление".

Дунав пък най-сетне сложи точка на изключително дългата си си серия на гостувания без успех. "Драконите" в цели 14 поредни визити (2 ремита, 12 загуби) не познаваха вкуса на победата. За последно преди въпросната среща те бяха спечелили далеч от дома срещу Септември София (2:0) на 27 април 2018 година.

За първи път в своята история Дунав вкара 5 гола при гостуване в елитната дивизия. Петте гола в рамките на един мач бяха първи за русенци и след завръщането им в Първа лига през 2016. Предишното им върхово постижение от брой голове в едно гостуване дойде при 4:3 над Локомотив Пловдив на "Лаута".

Как точно се стигна до именно тази развръзка, можете да разберете от анализа в прикаченото видео от предаването "Обзорът на кръга" по DIEMA SPORT.