При изключително лоша видимост на стадион "Ивайло" Дунав победи като гост Етър с 2:0 в двубой от 17-ия кръг на Първа професионална лига. Главните действащи лица бяха силно затруднени от условията, а на моменти на терена не се виждаше почти нищо.

Попаденията отбеляза Мирослав Будинов в 85-ата минута и Васил Шопов във втората минута на добавеното време. Етър пък остана с човек по-малко в 88-ата минута на мача.

За Играч на мача бе избран Мирослав Будинов.

Сблъсъкът между Етър и Дунав в снимки

Дунав записа общо трети успех в шампионата и вече има 14 точки на 13-ата позиция в подреждането, а Етър е с 15 точки на 12-ото място във временното класиране.

В 35-ата минута играта бе спряна, тъй като димът от хвърлена от феновете димка, плюс мъглата направиха видимостта нулева. След 6-7 минути мачът бе подновен. На почивката бе обсъдено дали въобще двубоят да се доиграе, но все пак второто полувреме започна и срещата се проведе докрай.

Победата бе първа за русенци под ръководството на треньора Малин Орачев, а тежката серия за Етър продължава. Домакините могат да съжаляват, че не поведоха след няколкото шанса, които създадоха, а в края гостите се възползваха от две грешки и реализираха.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ МИНУТА ПО МИНУТА

Иван Вълчанов падна в наказателното поле на Дунав в 6-ата минута, но нямаше сигнал от рефера Никола Йорданов, който реши, че Жатоба не е играл непозволено.

Шанс за Дунав дойде в 13-ата минута. Удар на Божидар Васев бе спасен от Христо Иванов.

В 25-ата минута след пас към Самб Бадара, домакините имаха претенции за игра с ръка на футболист на Дунав, но нямаше основания за отсъждане на дузпа.

Етър пропиля няколко възможности да поведе през второто полувреме. В 61-ата минута Чавдар Ивайлов стреля, а топката рикошира в стената от играчи на гостите. Минута по-късно Ерик Почански бе най-съобразителен в разбъркване пред вратата на Дунав, но Станислав Антонов спаси.

Още една възможност за Етър дойде в 64-ата минута. Никола Колев се озова на добра позиция, но стреля над вратата на Дунав. Три минути по-късно Самб Бадара стреля, но право в ръцете на Станислав Антонов.

Чавдар Ивайлов стреля над вратата на гостите от Дунав в 73-ата минута, а в 81-ата удар на влезлия като резерва Мирослав Будинов бе спасен от Христо Иванов.

В 85-ата минута Мирослав Будинов реализира за 1:0 за гостите. Будинов се възползва от грешка в защитата на домакините. Яни Пехливанов върна към Христо Иванов, но пасът не бе добър и Иванов фаулира Будинов.

Домакините останаха с човек по-малко в 88-ата минута на срещата. Втори жълт и съответно червен картон получи Самб Бадара, който посегна с крак към Станислав Антонов в наказателното поле на

Васил Шопов реализира за 2:0 за Дунав в 92-ата минута. Димо Атанасов се забави в защита, а това бе използвано от Васил Шопов, който отне и вкара, за да оформи крайния резултат.

Стартовите състави:

Етър: Христо Иванов, Веселин Минев, Александър Ем. Александров, Пламен Гълъбов, Никола Колев, Чавдар Ивайлов, Яни Пехливанов, Георги Сърмов, Ерик Почански, Самб Бадара и Иван Вълчанов

Дунав: Станислав Антонов, Юлиян Ненов, Преслав Петров, Михаил Милчев, Олексей Ларин, Диян Димов, Карлос Жатоба, Васил Шопов, Божидар Васев, Бирсент Карагарен, Бранимир Костадинов

Главен съдия на двубой е Николай Йорданов с помощници Мартин Венев и Драгомир Милев.