И последните въпросителни в българския елит падат една по една с приключването на сезона. Сега дойде време за заключителните баражи за място в Първа лига, а първият от тях противопоставя Дунав и Царско село. 

Русенските "дракони" бяха на крачка от спасението, но не успяха да преодолеят Етър и сега ще трябва задължително да вземат поправителния изпит срещу третия във Втора лига, ако искат и догодина да се подвизават в най-високото ниво на българския футбол. 

Тази битка на неутралния терен в Коматево предоставя и един интересен факт. Начело и на двата отбора в определен отрязък от сезона беше Веселин Великов, който сега заема длъжност в тима от покрайнините на София. 

Той започна кампанията още през юни миналата година с европейските мачове на Дунав. Но след колебливите изяви след това, беше освободен в края на 2017 г., за да поеме "царете" по пътя им към елита. 

Но след като не успя да вземе важните мачове с преките конкуренти Монтана, Ботев Враца и Локомотив София, постът му за баражите беше зает от Велислав Вуцов, а той остана на друга длъжност в клуба. 

Не само заради тази обединителна линия се очаква този двубой да бъде интересен. Феновете на Дунав се заканиха да напълнят тренировъчната база на Ботев и да накарат любимците си да се чувстват у дома си, така че атмосферата със сигурност ще е налице. 

А кой ще победи и ще играе в Първа лига от новия сезон, можете да разберете от директното излъчване на DIEMA SPORT от 17:30 часа. Мача можете да гледате и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA, а за вас ще го следим минута по минута на GONG.BG