Президентът на Дунав Русе доктор Симеон Симеонов заяви пред „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио, че „драконите“ влизат в бойко настроение в баража за Първа лига срещу Царско село.

Двубоят ще се играе на 24 май от 17.30 часа в „Коматево“. Развоя на срещата ще може да следите с Gong.bg, GONG PLAY, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

Стойне Манолов: Да помагаме на ЦСКА? Първо трябва да помагнем на себе си

„Влизаме в бойко настроение в баража за Първа лига срещу Царско село. Наясно сме, че това е последният ни шанс да спасим сезона. Надявам се всички да са мобилизирани и концентрирани и да покажат, ако не добра игра, то воля и характер“, започна доктор Симеон Симеонов.

„Темата е дълга за срива в тима. Като организация в клуба нищо не се е променило. Не приемам приказките, че са напуснали играчи. На едната ръка се броят напусналите играчи и ако огромната разлика се дължи на трима-четирима означава, че никога не сме имали отбор. Всичко в отбора е коректно и точно, няма забавяния в плащанията и от ден“, добави президентът.

„Аз за себе си имам няколко причини за случилото се. Трябваше да взема мерки, защото си знаехме слабите места. След като ни повлече, показахме, че не сме толкова добър отбор и не можем да играем под натиск, притиснати от загуби и мисълта за изпадане. Много по-лесно се играе за челните места. Сега, ако навляза в подробности какви промени е трябвало да направя, ще обидя някого, затова, направил съм си изводите, така че ще си го спестя. За съжаление, всичко сега опира до едни 90 или 120 минути, дано късметът е на наша страна“.

Запитан за декларацията, която пуснаха „драконите“ по-рано, в която призовават за феърплей, Симеонов обясни:

„Нямаме претенции срещу съдийството срещу Етър, въпреки че смятаме, че някои отсъждания не бяха напълно коректни. Смятаме, че съдиите трябва да бъдат оставени да с вършат работата спокойно. Единствената молба към рефера утре е да има съвест и да свири както може. Ние сме сигурни в съдийските му качества, те са факт. Важното е дали ще има желание да ги прояви, аз съм сигурен, че ще има и няма да ощети нито един от двата състава“.

„За мен бъдещето на Малин Орачев не зависи от резултата утре. Той си върши работата. Ние сме противници на промените. С Веско Великов работихме три години, футболът е само игра, предназначена за хората. За съжаление, те невинаги се възползват от това, стадионите невинаги са пълни. Малин Орачев има желание да продължи да работи в Дунав. От утрешния мач не зависи нищо. Сигурно ще му е трудно при негативен резултат да надмогне себе си, сигурно ще има натиск от страна на феновете. Но промените не водят до нищо хубаво. Доволни сме от работата на Малин Орачев, от дисциплината, тренировъчния процес, факт е, че резултатите не са това, което искаме, но засега това е положението. Примиряваме се и ще дадем всичко от себе си утре да се представим добре“.

„Не знам дали сега е моментът да говорим за Васил Шопов. Той няма подписан договор с никого, до края на юни е неговият договор с нас. Има оферти към него, със сигурност. След мача утре ще коментираме бъдещето на футболистите и новите попълнения“, завърши Симеонов.