Новият старши треньор на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович пропиля с лека ръка най-добрия си шанс за дебютна победа. В двубоя от 18-ия кръг срещу Витоша Бистрица - най-слабия тим от Първа лига – пловдивчани стигнаха само до 1:1 на Националния стадион „Васил Левски”. Срещата започна обещаващо, като и двете попадения паднаха в рамките на секунди и до 10-ата минута. След това обаче съперниците предложиха футболно хорър шоу, в което нивото падаше главоломно.

Бистричани могат да се порадват на 4-ата точка от своя актив, която идва в поредицата от мачове срещу Лудогорец (0:3) и Левски (0:0) преди това. Локомотив, ако не друго, поне прекъсна серията от 2 поредни поражения след назначаването на босненския специалист.

Началото на мача определено беше неочаквано динамично предвид тежкия терен. Още в 6-ата минута гостите от Пловдив стигнаха до нелоша ситуация – Веселин Марчев се измъкна отдясно и получи топката на скорост. Той не се посвени да шутира по диагонала и Михаил Иванов трябваше да показва реакция.

В 9-ата Витоша изненадващо откри резултата. Михаил Петров с хубав извеждащ пас изведе Петко Цанков с огромно пространство по десния фланг. Крайният защитник напредна и нахлу в пеналта, след което интелигентно върна топката към точката на дузпата. Там Ивайло Лазаров връхлетя и с отсечен изстрел откри резултата – 1:0.

Само секунди по-късно равенството беше възстановено. Марчев отново получи в дълбочина отдясно по атаката и съумя да центрира през Радко Мутафчийски. Подаването бе насочено в зоната при далечната греда, където Димо Бакалов пребори Цанков и с глава реализира в долния ляв ъгъл – 1:1.

Оттук нататък инициативата премина изцяло в ръцете на „железничарите”. Хората на Бруно Акрапович играеха предимно около вратата на Мишо Иванов и не бе изненада, че най-слабата отбрана в Първа лига на няколко пъти се пропука, но гол като по чудо не последва. Всъщност Витоша имаше доста добра възможност в 26-ата минута, в която Григор Долапчиев получи в дъгата и без да се замисля, стреля към долния ляв ъгъл. Кълбото рикошира в Асен Георгиев и въпреки това премина опасно близо до лявата греда.

В 37-ата минута локомотивци изтърваха повече от идеална възможност за пълен обрат. Симеон Райков стреля отлично от пряк свободен удар, а Мишо Иванов с върха на пръстите отклони топката така, че тя да се отбие в напречната греда. Димо Бакалов първи стигна до топката и трябваше просто да я прати в зейналата врата. Той обаче се подхлъзна и падна на тревата, което даде шанс на бранителите да реагират и изчистят.

На почивката треньорът на гостите реши да вкара още свежест в атака и извади инернтния Парвиз Умарбаев, за да го замени с Дани Кики. Бързи резултати от рокадата обаче нямаше, защото Витоша заигра още по-затворено.

Чак в 60-ата минута пловдивчани стигнаха до друга чиста възможност. Веселин Марчев успя да се измъкне между множеството бранители в наказателното поле на Витоша и засече с глава центриране на Муса Мохамед. „Десетката” на Локомотив стреля доста добре и само сантиметри го разделиха от това да порази горния ляв ъгъл.

Всъщност за вторите 45 минути това беше единствената ситуация, до която пловдивчани стигнаха въпреки целия си натиск. Темпото на мача като че ли спадаше с всяка изминала минута и резонно нещата завършиха с непоклатимо реми.

Във временното класиране Локомотив е 9-и с 21 точки, на две зад намиращия се пред себе си Славия и на 5 от последния в топ 6 - Верея. Витоша все така не помръдва от дъното и последната позиция с 4 точки и голова разлика 9:41.

ВИТОША – ЛОКОМОТИВ ПД 1:1

1:0 Ивайло Лазаров 9'

1:1 Димо Бакалов 10'

Витоша (5-3-2): Михаил Иванов – Румен Гьнов, Йордан Върбанов /к/, Радко Мутафчийски, Николай Христозов, Петко Цанков – Михаил Петров (84' - Димитър Панталеев), Кристиян Узунов (70' - Кристиян Кочилов), Ивайло Лазаров – Григор Долапчиев (72' - Стефан Христов), Даниел Пеев

Старши треньор: Костадин Ангелов

Локо Пд (4-2-3-1): Илко Пиргов /к/ – Муса Мохамед, Димитър Везалов, Асен Георгиев, Димитър Велковски – Игор Банович, Ванчо Траянов – Симеон Райков (64' - Халед Аяри), Парвиз Умарбаев (46' - Дани Кики), Веселин Марчев – Димо Бакалов

Старши треньор: Бруно Акрапович

Стадион: „Васил Левски” (София)

Главен съдия: Петър Доровски