Реферът Никола Попов, срещу когото изригнаха от ръководството на Левски и заради чиито отсъждания в мача с Локомотив Пловдив "сините" поискаха оставките на всички в Съдийската комисия, се "радва" на внимание и в далечна Шотландия. Там отбелязаха проблемите му след тази жалба и не останаха безразлични за тях. 

Причината явно е мачът на шотландския Абърдийн срещу Марибор за Лига Европа преди повече от седмица. Тогава, след края на двубоя, босът на шотландците Дерек МакИнес изригна и обвини Попов за отсъжданията му, а в крайна сметка "доновете" отпаднаха от по-нататъшната надпревара. 

"Реферът от България, който си навлече гнева на боса на Абърдийн Дерек МакИнес, продължава със слабите изяви. В България сега разследват оплакване срещу него от страна на Левски, след като той е направил поредица ощетяващи отсъждания срещу тях в мача с Локомотив Пловдив, завършил 2:2", отбелязват от изданието "Ивнинг Експрес". 

Попов обаче едва ли ще си има проблеми след развръзката в този мач, защото беше публично защитен от шефа на Съдийската комисия Петър Петров, според когото арбитърът не е ощетил "сините" при отсъждането на спорната дузпа в средата на втората част, заради която столичани изригнаха.