Универсалният защитник на ЦСКА Александър Дюлгеров призна, че в тима вече се усеща приближаващото голямо дерби срещу Левски. След победата с 3:0 над Верея в 8-ия кръг на първенството бранителят си пожела тимът да продължи да върви по същия начин, докато дойде ред на противоборството срещу „сините”.

ЦСКА дори не се задъха при сефтето над Верея

Срещата е на 21 октомври, а дотогава ЦСКА трябва да мисли първо за двубоите с Черно море, Несебър (за Купата на България), Дунав Русе, Етър и Пирин. Дюлгеров подчерта, че всеки от тези мачове има огромно значение, но бе ясно накъде е вперен неговия взор.

В същото време футболистът си пожела и малко повече късмет пред гола, тъй като и срещу Верея отново при опит да отбележи нацели гредата.

„Като гледам как е тръгнал, може накрая да ми излезе и такъв прякор. За трети път този сезон удрям греда. Не знам какво трябва да стане, че да вкарам. Надявам сега в някой много възлов мач през сезона да отбележа и този път да бъде победен голът. Така ще се зарадвам и аз.”

Белчев: Трябва да сме по-спокойни в наказателното поле на противника

„Добър мач за нас, създадохме много положения, вкарахме три гола, а не допуснахме такъв. Мисля, че се получи добре и за зрителите. Мисля, че в правилната посока вървим и показваме, че можем без проблем да се борим за шампионската титла.”

„Имаше мигове, в които Верея ни затрудняваше. Някъде в средата на първото полувреме, тогава допуснахме малко липса на концентрация. Изпуснахме няколко момента в средата на терена, но нормално. Има го и това в мача. Взехме трите точки, сега е ред на следващия мач.”

„Радвам се, че отново дойдоха доста хора на трибуните. Надявам се с всеки изминал мач да идват още повече, а ние да ги радваме. Знаете, че наближава дербито (с Левски – б.р.). Макар че има още доста мачове, в дербито трябва да покажем кои сме ние.”

„Да, предстоящият мач срещу Черно море във Варна е доста важен. Пак казвам – има много мачове, докато дойде времето да играем срещу Левски. Невинаги ще бъде толкова лесно, но с подкрепата на феновете е друго. Забавляваме се. Надявам се да продължаваме така”, пожела си 27-годишният играч.