„Този, който казва, че не е дерби, той не обича футбола. По-голямо дерби от това може ли да стане? С Монтана или Благоевград?“, заяви почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев след равенството 1:1 с Левски в дербито на 10-я кръг на Първа лига.

„Пожелавам и на двата тима да се развиват, но в отделни моменти имаше много слаби футболисти, повече от „сините“. Повече при Левски бяха слабите футболисти. Левски игра не страхливо, но с немощ да кажа. Очаквах ЦСКА да победи“, каза още Пенев.

„Днес отново се видя, че отделни личности правят каквото си искат. Срамно е по централните трубини да има такива сцени от феновете. Аз бях от лявата страна, коментираше се, но не забелязах нещо“, сподели Димитър Пенев за ескалацията на напрежението във ВИП ложата на Националния стадион „Васил Левски“.

„Първенството продължава. Този мач трябваше да бъде с по-голямо качество.

Днес обаче имаше много по-добри действия и голови ситуции, но трябват и умения и спокойствие“, коментира още Пенев и добави:

„При този резултат ЦСКА трябва да съжалява. Първенството продължава. При тази игра мисля, че ЦСКА ще има амбиции за по-добри игри и най-вече за точки.“