Треньор номер 1 на България за 20-и век Димитър Пенев сподели мнението си за мача на ЦСКА със Славия и разкри очакванията си за предстоящия двубой с Лудогорец.

Според Пенев ЦСКА е показал добра игра в първия мач за сезона, но и грешки не са липсвали.

Специалистът смята, че има какво да си връщаме на Лудогорец по отношение на резултатите. За него мачът не е най-важният, но е важно футболистите на ЦСКА да победят, за да покажат колко са израснали за една година.

Димитър Пенев сподели още пред официалния сайт на „червените“, че е голямо предимство за ЦСКА, че срещата ще се играе на стадион „Българска армия“ пред феновете на тима.

„След всеки мач прогнозите и мнението на специалистите се променят и то бързо, в движение. След международните срещи вчера, виждате картината се обърна. Лудогорец бе по-добрият отбор, спечели. Надеждите на Левски бяха и те да спечелят. Видяхме за 10 минути един хаос на „Герена“, който не донесе нищо за успеха. От друга страна Пловдив си връща старата слава. Връщаме се в нашето първенство. Мисля, че нашият отбор стартира добре като игра – над 50%. Пак стари грешки, стари позиции, които не се харесват много на феновете“, коментира Димитър Пенев и продължи:

„Мачът, който предстои ЦСКА – Лудогорец – има какво да си връщаме на Лудогорец по отношение на резултатите в последните години. Основното е футболистите и треньорите да мислят за този мач. Той не е най-важният, но е важен в сравнение с двата отбора. Задължително трябва да победим Лудогорец, за да може да дадем една оценка, че ЦСКА за кратък период от една година е израснал на това ниво. Щеше да е по-лесно за футболистите, ако бяха победили Славия.“

„Един футболист целогодишно трябва да бъде подготвен. Самите футболисти трябва са мислят, че са започнали своята работа още преди месец при подготовката. По-важното е половин, един гол, отколкото да има грешки и пропуски. Нека първо вкараме гол и да бъде един повече от противника. Важното е да търсим гола. Предимството ни е, че сме на нашия стадион. Ръководството и най-вече Ганчев, той не признава второ или трето. Пожелавам на нашия отбор да направи един добър мач“, завърши Димитър Пенев.