Легендата на ЦСКА Димитър Пенев коментира представянето на “червените” през изминалия сезон. Той допълни, че в края на сезона тимът вече е демонстрирал определен стил на игра, който е в резултат на добрата работа на треньорския щаб.

ЦСКА скоро се сдобива с полски страж

“През този етап промените на треньорите не са в положителен план. От друга страна това влияе и на футболистите. Трябва да се преценява преди да се назначи треньор. Качествата и уменията му не могат да се разгърнат за кратко време. Треньорът трябва да бъде треньор и баща, и приятел”, каза Пенев преди клубния сайт CSKA.BG.

“Направи впечатление, че вече има голям процент стил. Някои от състезателите промениха много играта си и това е благодарение на старши треньорът и щаба му. Видяхме добри игра игра в защита и в средата. Все още обаче трябва да се подобри атаката. Трябва да бъдат привлечени нови попълнения, на определени постове”, допълни легендата на “червените”.

“Феновете обичат ЦСКА. Те имат право да споделят своето мнение по време на мачовете, свои звезди да си избират, имат право и на свои негативни изявления. Дано в бъдеще да бъдат повече положителните изяви на привържениците”, каза още Пенев.

Трима подписаха професионални договори с ЦСКА

“Имаме основа, но трябва да мислим и да построим успешно и покрива. Точно в този подготвителен етап работата е на треньорите.”

Пенев коментира и търга за емблемата на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД, който "червените" спечелиха, предлагайки оферта от 8 милиона лева.

“Мисля, че това, че купихме емблемата е добре, защото тя е единствена. Колко години, 60/70 години, звездата винаги е била точна и ясна. Съвсем естествено е емблемата да си е при нас. Имаше влияния на други хора, които искаха ЦСКА да бъде обикновен, но ЦСКА не може да бъде обикновен. Десетки години е бил в Европа и ЦСКА има право да играе пак там", каза още Димитър Пенев.