Наставникът на Лудогорец Димитър Димитров - Херо беше гост в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT. Той коментира актуални теми свързани с тима.

"Аз съм сменил доста отбори, бързо привиквам и се аклиматизирам, максимално бързо привикнах с Лудогорец. Не мога да коментирам, че съм го променил, в Лига Европа съм се опитал срещу конкретните противници да играем по различен начин, с оглед да се възползваме от слабостите, които има всеки един отбор, както и да неутрализираме силните им страни. В определени моменти и късметът беше с нас", коментира Димитров.

"Трудно ми е да коментирам собствената си работа, радвам се от резултатите на тима, имаме някакви цели и след като ги изпълним ще съм доволен и щастлив. Не е имало специална тръпка срещу Левски, ако визирате емоцията ми беше срещу реакцията на съдията, аз след това се извиних. Подходих непрофесионално в този момент. Не знам как съм изглеждал, всеотдаен и концентриран съм в работата си, благодарение на футболистите, на всеотдайността им, мачът се оказа нетолкова труден, уважавам Левски, както и всеки един съперник", допълни наставникът на Лудогорец.

"След почти 3 години в Казахстан не съм бил гонен, понякога може да има такава емоция, съдията не реагира адекватно и правилно, много се забави. Когато съм виновен, винаги се извинявам. Ако съм невинен, не го правя", добави той.

"Започнахме без Кешеру, подхотих така, че качествата на защитниците на Левски с по-динамичен нападател ще ни е по-лесно, съумяхме рано да вкараме гол, после се получи по-лесно. Опитахме се без изразен централен нападател, с въртенето на тримата нападатели отпред, се получи. Това, че Левски играе по един и същи начин, това е факт, те играят изключително дисциплинирано и прибрани в защита, гледали сме ги много пъти, няма да ги коментирам, те си имат спортно-техническо ръководство", каза още Димитров по повод двубоя с Левски спечелен от Лудогорец с 2:0 в двубой от 14-ия кръг.

"Представял съм си някои нюанси, ако има успехи това ще се дължи на качествата на футболистите, ако има загуби щях аз да съм виновен, в мачовете от Лига Европа рискувах с различните схеми, ако нещо е правилно, го правя с целия риск, който носи това. Не искам да коментирам работата си", каза Димитров.

"Това е перфектното място за работа, има възможност за изява, трябва да има такива условия не само в Разград, а и насвякъде в България. Работих в клубове, където имаше проблеми, не сме взимали заплати понякога 7 месеца, човек бързо свиква с хубавото, не мога да забравя в какви отбори съм работил, радвам се, че сега мога да работя в съвсем различен клуб", каза Херо по повод работата си в Лудогорец.

"Опитвам се да се променям, опитвам се да бъда по-мек и приятелски настроен към футболистите, бил съм амбициозен в работата си, ако тръгна да бъда максимално взискателен и сега и дисциплина, наистина ще има катаклизми, опитвам се да бъда по-гъвкав".

"Мачовете с Брага и ЦСКА са важни, искам да търсим максимума и в двете срещи, ще покаже времето дали ще се случи. Имам респект към всеки, не се страхувам от нито един противник, независимо дали у дома или като гост. Надявам се да спечелим срещата и да не се отрази липсата ми на скамейката. Има футболисти, които искам да привлека в Лудогорец, но те си имат договорни отношения. Не ги деля на българи и чужденци, който има качества за Лудогорец има шанс. За постове няма да коментирам, всеки един отбор има нужда от освежаване в даден период", допълни наставникът на Лудогорец.

"Владислав Стоянов отново е на лечение в Барселона, очакваме април-май месец да е на линия. С тези двама вратари и Владо Стоянов мога категорично да заявя, че разполагаме с най-добрите вратари. В клуба има едно уважение към мен, позитивно отношение има, това ме радва. Имаме цели шампионска титла, купа и излизане от груповата фаза на турнира Лига Европа, ако ги постигнем ще бъда много щастлив. Навсякъде може да се търсят резерви, тактическата дисциплина, във фаза атака, имаме и слабости, ако успеем в мачовете до Нова година да оправим част от тези неща. Има неща, които може да се подобряват. От качествата на футболистите съм доволен, има позиции и постове няма вариативност, при евентуална контузия аз нямаше да имам опции. Справихме се, че нямахме контузии и наказания сега с Мисиджан аз имам вариативност", добави той.

"Не мога да кажа категорично мнение, гледал съм само репортажи, като възможности е съвсем реално, има желание и мотивация, като качество няма кой знае колко положителна промяна. Петър Хубчев е човекът, който си изпълнява перфектно задачите като национален селекционер, желая му късмет. Не се опитвам да съветвам, всеки човек си решава, ако поиска съвет, бих му го дал с удоволствие", завърши Димитров по повод представянето на националния тим в световните квалификации.