Жребият за 1/4-финалите в турнира за Купата на България премина при сериозно объркване от страна на организаторите, преди да произведе един наистина интригуващ сблъсък. ЦСКА ще приеме Лудогорец в най-интригуващия от четирите сблъсъка, които трябва да излъчат полуфиналистите за сезон 2017/2018.

Първоначално двойките изглеждаха по съвсем различен начин, като объркването настъпи малко преди края. Оказа се, че първата изтеглена топка не е била за теглене на участник, а за това кой представител на кой клуб да стартира жребия. Организаторите подхраниха грешката, подвеждайки се и при изписването на сблъсъците. В крайна сметка грешката бе отстранена и оформи окончателния вид на 1/4-финалните двойки.

Пълният жребий за четвъртфиналите в Купата на България:

ЦСКА - Лудогорец

Етър Велико Търново - Славия

Дунав Русе - Левски

Ботев Пловдив - Литекс

Четирите двойки бяха определени чрез пълен жребий. Това значи, че не съществуваха никакви ограничения кой срещу кого би могъл да се изправи.

За тази фаза на турнира се класираха Левски, ЦСКА, Лудогорец, Ботев Пловдив, Славия, Етър, Дунав и Литекс. Ловчанлии са единственият тим от Втора лига, който достигна до тази фаза на турнира.

Абсурд! Да "изгориш" за мач заради радост

Победителите се излъчват по системата на отстраняване в една футболна среща, а при равенство в редовното време се предвиждат продължения и дузпи. Домакин на футболната среща е отборът, изтеглен първи при жребия.

Мачовете ще се играят на 13, 14 и 15 декември 2017-а година. Финалът за Купата на България е на 9 май.