Опитният полузащитник на Лудогорец Светослав Дяков сподели, че разградчани не се притесняват от Милан, който е предстоящ съперник на тима на шестнадесетинафиналите на Лига Европа. Капитанът „орлите“ коментира и подновяването на договора си с шесткратния шампион на България, като бе категоричен, че Лудогорец винаги ще е първи избор за него.

„Почти нямаше размисли дали да остана в Лудогорец за още две години. Лудогорец ми е дал много, аз съм дал много. Имам по-специално отношение към хората тук. Отначало съм тук. Радвам се, че и ръководството наистина бе много коректно към мен и изпълни моите условия“, започна Дяков.

Марселиньо: Вярваме много, че имаме шанс срещу Милан

„Факт е, че преподписах. Аз съм говорил с Домусчиев, той знае какви неща съм имал в главата, но винаги на мен първи избор ще ми е Лудогорец, за който и отбор да става дума и за каквито и пари да става дума. Така че, ако се чувствам тук желан, много трудно нещо може да ме накара да ида на друго място. А дали съм имал други предложения, това не е важно“, коментира още за подновяването на контракта си с шесткратните шампиони капитанът.

Домусчиев: Започнахме!

„Засега не сме говорили да оставам на ръководен пост тук, говорихме за престоя ми като футболист. С изпълнителния директор съм имал такива разговори. Знам, че имат желание да остана след като прекратя кариерата си, но ще видим. Има време, ще видим до кога ще имам сили и след това ще преценим“.

„Мачовете с Милан са мачове на годината за нас футболистите, но ако питате ръководството – тяхната цел номер 1 е да станем шампиони. Мисля, че вървим в добра линия. До мачовете с Милан има още време, първенството също чука на вратата. Но съм сигурен, че ще се подготвим и съм сигурен, че ще бъдем отново познатият Лудогорец“.

Дали може да има подценяване на първите мачове, за сметка на историческите битки с Милан, Дяков каза: „Не би трябвало да е така. На всеки в главата му е Милан, ако кажа, че в моята не е така – ще излъжа. Но ние сме свикнали да превключваме на българското първенство, знаем, че е важно да не губим точки, така че няма да имаме проблеми и см сигурен, че ще го покажем“.

„Влиза Милан във форма. Последните 4-5 мача промениха играта си. Намериха може би точните футболисти и намериха баланса. Но ние не се притесняваме от Милан, колкото и нескромно да прозвучи. Доста добре познавам отбора. Има силни единици и колектив. Но мачовете ще бъдат трудни и за нас, и за Милан“.

„Едва ли като процент мога да кажа, но имаме шансове. Отборът ни е опитен в евротурнирите. Срещу нас е многомилионна селекция. Но много е важно да спечелим първия мач в Разград“.

„Нека да не коментираме директорски постове. Засега съм футболист. Или Лудогорец, или родният ми Пирин ще ми е последният клуб. С този двугодишен договор, ръководството ми показа голямо уважение. Затова наистина пак им благодаря и най-вероятно, ако не е последен договор, ще е някой от последните ми“.

Помолен да даде оценка на двама от юношите на тима Светослав Ковачев и Доминк Янков, капитанът обяни: „Страхотни футболисти, голям потенциал и талант. Все още са никои, ако искат да станат някой трябва много работа, страшно много работа. Не трябва да спират в тренировките и мачовете. Ако продължават така, още догодина могат да влизат с нас в решаващи двубои“.

„Всеки има мнение и трябва да го уважаваме. Моето мнение е различно. Според мен шампион ще е Лудогорец. Тези приказки сме ги слушали и друго години, не са нови. Респект към отбора на ЦСКА, който е много добър отбор, към Левски, който сега се напасва и взима много нови футболисти, но към момента, моето виждане, че нашият тим е над всички и би трябвало ние да сме шампион“, сподели вижданията си полузащитникът.

„Амбицирани късата дистанция в класирането. Една или две загуби не могат да ни сломят. Не се притесняваме. Аз съм сигурен в нашия състав и знам, че имаме сили да свършим работата, за която ни плащат“, завърши Дяков.


Валентин Грънчаров, пратеник на Дарик радио в Турция