Един от големите герои на ЦСКА при победата с 3:0 над Адмира Вакер в Лига Европа – Кирил Десподов беше щастлив, че е успял да се реваншира пред феновете с двата си гола срещу австрийците. Нападателят показа, че все още изпитва вина за пропуснатата дузпа срещу ФК Рига в реванша от първия квалификационен кръг, която можеше да спести драмата с продълженията и изпълненията от бялата точка.

На „Армията” срещу Адмира 21-годишният Десподов се разписа в 29-ата и 34-ата минути и даде мечтан аванс, затвърден по-късно след гола на Мауридес от дузпа.

„Два важни гола бяха това. Трябваше да се реванширам. Казах на брат ми, че още след мача в Рига, че ще се реванширам във важен мач и го направих. Да не забравяме, че има и друг мач след седмица”, каза Десподов пред DIEMA SPORT.

„Не мисля, че ще ни изненадат с нещо. Те са млад отбор. Два бързи гола им вкарахме и рухнаха психически. По-слабо второ полувреме за нас, те се вдигнаха и радостното е, че не отбелязаха накрая.”

„Говорехме си, че в първите 15 минути трябва да ги пресираме здраво, направо да припаднат. Отсъствието на Бодуров, Тиаго и Малинов се отразява, те са лидерите. Мисля, че техните заместници днес достойно се справиха. Радостно е, че бихме 3:0, но ще се радвам в следващия мач наказаните да играят. Зависи какво ще е санкцията им.”

„Наистина трябва време, за да изградим синхрон с Мауридес. Не става от вчера за днеска. Мисля, че максимум до месец ще знаем кой къде ще иска топката. Днес, в интерес на истината, доста неща се получиха, Мауридес е един прекрасен нападател.”

„Реваншът със сигурност няма да е лесен. Адмира ще искат да вкарат голове. Треньорът ще ни сподели своята стратегия.”

„Просто исках да се реванширам на феновете и да покажа, че не съм пропуснал нарочно дузпата в Рига, че мога да решавам важните мачове. Дали мислим за евентуалния сблъсък срещу ФК Копенхаген? Първо имаме мач с Витоша в неделя, после имаме реванш с Адмира и после, ако отстраним австрийците, ще мислим за третия квалификационен кръг.

Защо не бих аз дузпата? Защото така каза треньорът. Аз изработих дузпата, но треньорът е дал своите нареждания. Беше хубаво за отбора и Мауридес да вкара.. Пък и знаете – аз не съм лаком”, завърши Десподов.