Планът за бягство на Хеан Деса от Левски се провали и по всичко изглежда, че той ще се моли на "сините" за спасение. Перуанецът смяташе да продължи кариерата си в родината, но удари на камък в преговорите с три клуба, които бяха заинтересовани от него. 

Спортинг Кристал, Университарио де Депортес и Алианса Лима се отказаха на момента от него, когато разбраха, че ще трябва да плащат трансферна сума за ангажирането му. Така единственият вариант за Деса остава завръщане в София.

Проблемът за него е, че Левски е задействал процедура за дисциплинарното му уволнение. И това означава, че няма да може да играе, докато не изтече договорът му със "сините" до 30 юни 2018 г. 

Затова мениджърите на перуанеца са тиражирали вариант за евентуалното му спасение в изданието "Ел Бокон". Според тази версия, той трябва да бъде пуснат под наем някъде, докато договорът му изтече. 

За да се осъществи такъв вариант обаче, на българския отбор трябва да се платят пари за наема, а в Перу се видя, че никой не иска да плаща за проблемния играч. Затова все по-вероятно изглежда Деса да бъде уволнен дисциплинарно и да си плати солено за глупавата постъпка да се самоотлъчи и да пробва бягство.