Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев направи обстоен анализ както на нулевото реми срещу Локомотив Пловдив у дома в третия кръг на Първа лига, така и отражението върху подготовката за предстоящия реванш срещу Апоел Беер Шева в Шампионската лига.

Резервите на Лудогорец - тлъста нула срещу Локо Пд

Специалистът заложи на широк набор от резервни състезатели, докато основната част от титулярите дори не попаднаха в групата. Единствените, стартирали в Израел и днес срещу „смърфовете”, бяха Лукас Саша, Абел Анисе и Игор Пластун.

Дерменджиев отчете значението на пропуснатата в 10-ата минута от Жоао Пауло дузпа, като обясни, че сблъсъкът с пловдивчани се явявал периферен за плановете му. В тази връзка той увери критиците си, че е наясно с отговорността която носи и има разработен сценарий за реванша срещу израелците в сряда.

Героят Пиргов: Закономерна точка, Дани Кики не игра заради контузия

„Един мач, в който загубихме две точки. Един неспокоен, нервен мач. Може би пропусната дузпа се отрази на футболистите. Променлив контрол върху играта и като прибавим ситуациите, които пропуснахме, така мачът завърши 0:0”, каза Дерменджиев.

„Локомотив Пловдив е стойностен отбор и не можем да го оставим без положение в мача. За мен мачът беше доста нервен, играхме неспокойно. Загубихме контрола над топката. Имаше добри единоборства, но проблемите бяха при развитието на атаката.”

„По принцип се подготвяме, че този мач (срещу Локомотив Пловдив – б.р.) бе част от подготовка. Чака ни изключително сложен реванш (срещу Апоел Беер Шева – б.р.), който трябва да изиграем с интелект. Трябва да бъдем изключително разумни и търпеливи, да си чакаме момента.”

„Изиграхме в Израел двубой при много тежки метеорологични условия. После имаше и тежко, дълго пътуване. Затова предпочетох основните играчи да бъдат възстановени. В сряда трябва да играем не на 100 процента, а над 100 процента, за да го спечелим. Във футбола всичко е възможно. Надявам се да бъдем ние крайните победители.”

„Имахме няколко ситуации при гостуването от т. нар. 100-процентови. Аз съм казал, че щом не е гол, тази ситуация не е била голова. Предната кампания същите момчета вкараха доста попадения, надявам се пак да го направят. Какво му пречи на Вандерсон пак да отбележи три гола? Това са играчи, които имат качества да бележат. Всеки във футбола пропуска. На световни първенства и дузпи са пропускани, класиране е пропадало заради това нещо. В крайна сметка се надявам в сряда положенията си да ги вкараме.”

„В България има 8 милиона анализатори, аз решавам. Тези, които казват, че нямам план, нека си говорят. Един мач се подготвя дълго време. Когато излезе жребия, аз и футболистите го подготвяме. Това е много голяма отговорност. Това не е емоция. Вандерсон като пропусна още първия път, какво, трябваше да го сменя ли? Важното е, че е бил на такава ситуаиция. Знам, че този пропуск не е добре за отбора, че може да е фатално. Що се отнася до плановете – един мач от тази фаза трябва да бъде разигран по много мачове. Това не е обикновена среща. Ето сега, тук загубихме 2 точки в първенството, но то е много дълго. Ето обаче на реванша играеш 90 минути, може би после дузпи и губиш… И това е. Има много компоненти, които предварително се проиграват.”

„Нека да бъда обвинявам, а крайният резултат да бъде в полза на Лудогорец. Аз нямам право да бъда напрегнат, трябва да вдъхна доверие на футболистите. Това напрежение около мен нито го мисля, нито ми минава през ума, нито ме притеснява. Аз стоя много здраво на земята. Искам да бъда реален във футбола. Там, където съм сбъркал, съм готов да го поема като ангажимент. Много е трудно. Един плейоф струва 20 милиона евро. Ръководенето на подготовката за един такъв мач какво означава разбирате ли? Паднали сме, пропуснахме ситуации, но можем да го поправим. Това са ситуации, които ги знаят само тези, преминали през тях. Радвам се, че Лудогорец до момента ги постигна тези успехи. В реванша ще ни трябва подкрепа и смятам, че ще я получим от всички, които мислят трезво”, завърши Дерменджиев.