Героят за Локомотив Пловдив в мача с Лудогорец се казваше Илко Пиргов. Той спаси дузпа в началото на двубоя и имаше още множество страхотни намеси за равенството 0:0. И затова логично беше определен за Играч на мача.

"Щастлив съм, че спечелихме важна точка на стадион като "Лудогорец Арена". Доволни сме като цяло", заяви Пиргов пред камерата на DIEMA SPORT при получаването на шампанското и разкри каква е тайната за хванатата дузпа.

"Съдията категорично даде дузпа, но на мен не ми се видя да е толкова категорична. Имах шесто чувство къде ще я бие, хвърлих се и спасих. Не мога да се сетя кога преди това съм хванал дузпа. По-скоро усет е при дузпите. Винаги съм гледал от по-опитните вратари, през когото от треньорите съм минал, съм гледал да взема, каквото мога", заяви Пиргов.

"Имахме 1-2 положения, след 85-та минута Димо Бакалов излезе сам срещу вратаря. Но резултатът е закономерен, равенството е нормален изход", допълни вратарят и коментира предстоящия мач с ЦСКА, от който му се иска да открадне нещо.

"Дай Боже да се представим пак така добре в защита като отбор. С малко късмет да откраднем някоя точка и от ЦСКА, те са силен отбор все пак. Надявам се с малко спортен шанс и късмет да вземем нещо. Изкарах три страхотни години на "Армията", но сега съм в Локо. От тази тежка програма взехме пет точки, доволни сме от моментното състояние на отбора", сподели Пиргов и коментира казуса с Дани Кики и отпадането му от групата.

"Дани Кики в началото на седмицата имаше мускулен проблем, преди ден-два би мускулна инжекция. Четох интерпретации, но Дани Кики е контузен, има мускулен проблем, дано е готов за мача с ЦСКА", заяви Пиргов и коментира изказванията на боса Христо Крушарски, които бяха обидни за играчите.

"Не искам да коментирам Христо Крушарски, може да си говори каквото иска, аз нямам право да го коментирам. Играем добре, имаме колектив, не се отразяват на отбора интервютата му", завърши вратарят.