Дотук ситуацията в столицата във връзка с предстоящото от 18 часа днес дерби между ЦСКА и Левски в полуфиналите за Купата на България е спокойна. Два часа преди началото на сблъсъка привържениците на „червените” започнаха да се събират на обичайната си отправна точка, докато тези на „сините” удържаха на думата и тяхно шествие към Националния стадион „Васил Левски” няма да има.

Проследете развитието на вълнуващия мач минута по минута с Gong.bg!

Както е известно, полицията е мобилизирала сериозен ресурс в подсигуряванетоо на горещия сблъсък. Сериозно присъствие на полицейски служители се наблюдава на улица „Иван Асен”, където по традиция стотици фенове на ЦСКА се събират, а после започват похода през „Орлов мост” до Националния стадион.

ЦСКА остана и без Десподов срещу Левски

Левски призова феновете за подкрепа със специално видео

Русев плътно до Левски, здрава агитка подкрепи "сините"

Колкото до привържениците на Левски, те не показаха обичайното присъствие на бул. „Тодор Александров”, където се намира един от фенклубовете на Националния клуб на привържениците. Макар там да има известна група от запалянковци, бройката им не кореспондира с обичайната за такъв важен мач.

До голяма степен това се дължи на серията от 3 поредни загуби, в която любимият им тим се намира. Разочарованието сред „синята” общност е толкова голямо, че преди два дни от НКП официално обявиха, че се отказват от подготвянето на хореография за днешния сблъсък срещу „червените”. Те мотивираха решението си с факта, че „отборът не заслужава такава”, а събраните за нея пари ще бъдат дарени за каузите на организацията Levski Family.

Първия полуфинален мач между ЦСКА и Левски можете да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA, а също така и на честотите на Дарик радио!