Старши треньорът на Левски Делио Роси не бе много словоохотлив след победата над Черно море, с която „сините“ си осигуриха място в Лига Европа през следващия сезон. Левски се наложи с категоричното 4:1 на стадион „Георги Аспарухов“.

Италианецът критикува регламента в Първа лига, като сподели, че не е справедливо десетият в класирането да има шанс за класиране в Европа

„Видя се, че превъзхождаме отбора на Черно море. Имаше един период от пет минути, в които изпуснахме инициативата. Странно и неправилно е според мен десетият в класирането да има шанс да играе в такъв бараж, но в крайна сметка трябва да спазваме правилата. Смятам, че все пак Левски напълно заслужаваше да играе в европейските клубни турнири“, коментира Делио Роси.

„Трябваше ни време да заочнем да играм по-офназивно. Беше необходимо време, за да започнем да играме офанзивния фубтол, който аз искам. Вие в България обичате да говорите много, но резутатите се виждат след време. Да играеш атакуващо не означава, че трябва да пуснеш десет атакуващ играчи. Искам да има баланс в моя отбор“, сподели италианецът относно критиките, че тимът му играе дефанзивен футбол.

Делио Роси за пореден път отказа да коментира бъдещето си, като на няколко пъти намекна, че ще има разговори с ръководството на тази тема.

„За мояга позиция ще говорим с ръководството. Те ще решат. Беше много важен този мач най-вече за футболистите, защото те заслужаваха да класират за Европа. Има два по добри отбора пред нас в първенството. Най много трябва да съжаляваме за загубения финал за Купата на България. Независимо дали с мен или не, този отбор заслужава да играе в Европа. Трябва да говоря с ръководстото за моята позиция. Не знам какво говорят другите, аз вървя по моя път.“

"В този разговор, който ще имаме с ръководството, ако ме попитат, ще говорим и за бъдещето на отбора. Аз уважавам абсолютно всички, не съм бил неуважителен към никой и също искам към мен да има уважение. По това нещо съм категоричен. Да кажем, че някой от щаба на противника не се държа уважително към мен. Така той показва неуважение към всички", коментира Делио Роси пререканията си с човек от щаба на Черно море след последния съдийски сигнал.