Наставникът на Левски Делио Роси засипа със суперлативи отбора си след победата с 4:0 над Берое в 32-ия кръг на Първа лига. За италианеца беше много важно, че „сините” спечелиха в Стара Загора, където преди това имаха серия от негативни резултати.

"Синята магия" сработи, старозагорската прокоба падна

„Ние имахме нужда от един важен силен мач след класирането на финала за Купата. Днес бях любопитен да видя моя отбор как ще се държи. Бях много доволен от това как играха. Още повече, че срещу този тим не бяхме печелили. Затова съм много доволен от играта на момчетата”, коментира Роси.

„Трябва да кажа, че когато работиш, плодовете от този труд идват. Сега момчетата берат плодовете от работата, която вършеха през цялото време. Трябва да се отбележи, че все още нищо не сме спечелили. Предстоят важни мачове, в които трябва да продължим да играем добре.”

„Това е ключът за победа във всеки мач – когато вземеш средата на терена, когато биеш противника навсякъде. Тогава победата става много по-лесна.”

„Да, наистина, не само с Гомес, имах проблеми и с други състезатели, които бяха застрашени от наказания заради получаване на картона. В същото време трябва всеки мач да се третира като индивидуален, всеки трябва да излиза и да играе. Ако беше получил картон, тогава щяхме да му мислим.”

„Във футбола няма периоди, в които се разделя първенството. Резултатите показват дали си си свършил добре работата. Едва тогава може да се прецени дали целта е постигната. Сега е важно да продължим да играем добре”, завърши Роси.