Нападателят на Пирин Благоевград Даниел Младенов призна, че серията от 6 поредни шампионатни мача без успех оказва своето негативно влияние върху отбора. В мача си от 15-ия кръг на Първа лига „орлетата“ отново не успяха да вкусят победа, след като отстъпиха с 0:1 срещу Локомотив Горна Оряховица.

Още в самото начало на срещата Пирин можеше да поведе след спорна дузпа, отсъдена за фаул на Атанас Фиданин, ала Тони Тасев не можа да преодолее Николай Банков. Впоследствие Димо Атанасов се разписа и донесе успеха за „железничарите“.

„Неприятно е. Влияе, не може да не влияе, щом 6 мача не си побеждавал. Във футбола е така. Важното е да вземем една победа, която да ни вдъхне самочувствие. Мисля, че след нея ще спечелим и други мачове. До края на сезона има много двубои“, коментира Младенов пред DIEMA SPORT 2.

„Пропускът на Тасев не мога да кажа, че повлия, но ако бяхме повели с 1:0, можеше да е различно. Всеки обаче изпуска, не можем да виним момчето. Лошото е, че не можахме след това да задържим топката и да стигнем до положения, с които да обърнем мача.“

„Може би трябва да отбелязваме голове. Ясно е, че ако вкарваме, отборът ще побеждава. Важно е в атака да завършваме положенията с гол. Защото така не може – да се изпуска дали било дузпа или положение. Не можеш да печелиш така.“

„Напрежението между треньора Генов и феновете също не е приятно, особено когато от нашата публика се чуват такива неща. Надявам се в сряда на мача срещу Дунав на нашия стадион да няма такива възгласи. Нека да ни подкрепят, за да може с една победа да тръгнем напред“, добави Младенов.