Ако вътре в стадиона имаше полицейско присъствие щеше да бъде неутрализирано разрастването на сблъсъка, това каза пред журналисти в Пловдив бившият министър на МВР Цветан Цветанов по повод сбиването по време на снощната футболна среща между Локомотив Пловдив и ЦСКА. 

"Според него има пропуск на тези, които са организирали футболната среща и на тези, които не са предприели необходимите действия, за да договорят условията и начина по който да се охранява мача от служители на МВР", допълни Цветанов.  

В тази връзка Цветанов добави, че сблъсъкът се е развил много странно - започнал е от двама, после - трима, оттам на четирима и по думите му ако на стадиона е имало полицейски служители, те са щели да пресекат възможността тази ситуация да се разрасне и фенове да влязат на терена.  

"Мерките против футболното хулиганство, според бившия вътрешен министър трябва да бъдат превантивни. За всички футболни срещи, които носят риск, трябва да има подготовка преди, по време на мача и за след него", допълни Цветанов. 

"Но когато има такава среща и не е потърсено съдействие от органите на МВР да я охраняват - би могло да се стигне до подобен инцидент", каза още той.

Знаме провокирало агресията на феновете

Шефовете на ЦСКА успокояват тарторите на "червената" агитка

Делегатът на мача: Феновете на ЦСКА нахлуха първи

Любов по време на война