ЦСКА гостува на Верея в първия си мач от пролетния полусезон, а целта на "червените" е задължителна победа, която би изкачила тимът на първо място във временното класиране на Първа лига.

С това "червените" започват и атаката на бленуваната от години титла в техния лагер. Те стартират пролетната борба от втората позиция /47 т./, с точка зад лидера Лудогорец.

Мачът е от 15 часа по DIEMA SPORT, а може да бъде наблюдаван и онлайн на PLAY DIEMA XTRA и GONG PLAY.

Благомир Митрев е новият старши треньор на старозагорци, които бяха подсилени от седем нови футболисти, сред които имена като Веселин Минев и Антон Огнянов. Цели 12 футболисти пък напуснаха тима през лятото.

По време на контролите Верея записа 2 победи, 2 равенства и 2 загуби.

ЦСКА на свой ред привлече петима нови играчи - Едвин Джеси, Жеферсон, Роланд Алберт, Укра и Хеан Бланко.

Петима и напуснаха "червените" - Антон Недялков, Кевин Меркадо, Густаво Кулма, Кевин Кубемба и Милчо Ангелов.

3 победи, 3 равенства и 0 загуби - така изглеждаше подготовката на ЦСКА.

Мачът в Стара Загора пропусна наказания Кристиян Малинов.

А ето и още любопитни факти преди мача:

• Верея зимува с цели 8 точки повече в актива си в сравнение с дебюта си в елита през сезон 2016/17 г. Тогава събра 23 пункта в 19 есенни мача и бе осми във временното класиране, сега е с 31 на шестата позиция.

• Верея победи на свой терен останалите два тима в челната тройка на временното класиране – 2:0 срещу Левски на 5 август 2017 г. и 2:1 срещу Лудогорец на 30 ноември м.г.

• Още 2 попадения са необходими на нападателя на Верея Валери Домовчийски, за да намери място във вечния Топ 100 на голмайсторите в Първа лига. 52 от досегашните му 66 гола са за Левски, 1 за Ботев Пд, 3 за Черно море, 4 за Славия и 6 за Верея.

• ЦСКА е единственият тим, който все още няма загуба на чужд терен през настоящия сезон – 7 победи и 3 равенства. Единственото поражение извън София, откакто Стамен Белчев пое отбора, бе в Русе – 0:1 на 31 май м.г., когато червените излязоха с експериментален състав главно от юноши.

• Кирил Десподов приключи футболната есен с 5 поредни мача, в които неизменно се разписваше – 4 от тях за първенство, в които ЦСКА не допусна гол във вратата си, и в четвъртфинала за купата срещу Лудогорец (2:1).

• ЦСКА вкара цели 10 гола в последните 15 минути на своите шампионатни двубои през есента. В същия период от мачовете допусна само едно попадение, при това автогол – на Рубен Пинто за 2:2 с Етър във Велико Търново в 85-ата минута.