ЦСКА сред участниците в ЛЕ, според сайта на УЕФА

Името на ЦСКА се появи днес сред участниците в първия кръг на Лига Европа в сайта на УЕФА.

УЕФА впоследствие добави забележка под таблицата с емблемите на участниците в Лига Европа, с която обяснява, че участието на ЦСКА зависи от съдебни процедури.

До петък сутринта сред изброените участници за България фигурираха Ботев, Левски и Дунав, но вече там е поставено името на ЦСКА, вместо това на Дунав, без клубната емблема. Липсват емблемите на още два клуба. Все пак под всички емблеми недвусмислено е уточнено, че този списък подлежи на окончателно одобрение от страна на европейската футболна централа.

Според мнозина, появата на ЦСКА сред клубовете-участници е недвусмислен знак, че отборът ще бъде допуснат до турнирите.

Както е известно, очаква се решение на КАС относно жалбата на ЦСКА във връзка с писмото, получено от УЕФА, препоръчващо неучастие на "червените" в следващите два сезона.

Новина за решение по казуса "ЦСКА" от страна на КАС обаче на този етап няма. Въпреки това, името на клуба вече е поставено сред участниците във втория по сила евротурнир.

Припомняме, че ЦСКА получи евролиценз от нашата Лицензионна комисия.

Според запознати с материята, именно издаването на УЕФА-лиценз от нашата Лицензионна комисия дава зелена светлина пред европейското участие на ЦСКА и обжалването на клуба пред КАС на практика става безпредметно.

Жребият за първия предварителен кръг в Лига Европа е на 19 юни.

Според проучване на Дарик, обаче, ако до жребия няма решение на КАС по случая "ЦСКА", то отборът ще бъде включен в жребия и ще получи съперник, поне докато не се произнесе КАС.

В зависимост от решението на КАС пък, УЕФА ще се съобрази дали да остави или не "червените" от София в турнирите или да ги замести с Дунав.

Първите мачове от първия предварителен кръг са на 29 юни.

 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
ЦСКА

Първа лига