ЦСКА се изправя срещу Септември в съботния ден от 17:30 часа на "Българска армия". Срещата може да наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT, онлайн на PLAY DIEMA Xtra, както и минута по минута на Gong.bg.

ЦСКА влиза в двубоя с мисъл за задължителен успех след поражението в дербито с Левски. "Червените" имат две загуби от три двубоя през 2019-а, така че само трите точки биха могли да запазят шансовете на тима в борбата за титлата.

Около тима бе доста шумно през седмицата. Тимът привлече първо зимно попълнение в лицето на португалския защитник Нуно Томаш. Любо Пенев пък разкри, че оферта има и към Димитър Бербатов, но се очаква отговорът на звездния нападател.

Наказани за мача със Септември са Божидар Чорбаджийски и Едвин Джеси, а контузии имат Евандро и Николай Бодуров. Тимът ще трябва да се справя и без вече официално продадения в Китай Мауридес. Добрата новина е свързана със завръщането след наказание Кристиян Малинов.

Септември е на другия полюс откъм емоции през 2019-а. Тимът започна великолепно годината и има 7 точки от 3 мача като все още няма допуснат гол. След наказание в състава се завръща Георги Русев, чието участие обаче е под въпрос, както и това на Преслав Петров. Тимът има и ново попълнение в лицето на взетия под наем от Левски Илия Димитров.

Още любопитни факти преди мача:
- Никога досега през сезона "червените" не са изпадали от Топ 3. 
- ЦСКА е отборът, загубил най-малко точки на своя стадион от началото на първенството – само две от възможните досега 30, като единствен непобеден от „Българска армия” си тръгна шампионът Лудогорец – 1:1 на 6 декември м.г.
Христо Арангелов дебютира начело на Септември точно в предишния двубой с "червените" – 0:3 на 6 октомври 2018 г. като част от най-дългата серия от загуби в лигата през настоящия сезон - 10 последователни. В последните 10 кръга балансът на тима обаче е 5 победи, 2 равенства и 3 поражения.  Александър Дюлгеров изигра 41 шампионатни мача за бившия си клуб ЦСКА, в които вкара 1 гол, направи 1 асистенция  и си отбеляза 1 автогол
- Бившият капитан на ЦСКА Борис Галчев няма победа, като не е вкарал и гол, в досегашните си 7 шампионатни двубоя срещу армейците с екипите на Пирин Бл, Ботев Пд и Септември, а балансът му е 0/2/5

Баланс между двата отбора:
В Първа лига: 9 мача, 9 победи за ЦСКА, голова разлика 25-4 за ЦСКА