Локомотив Пловдив победи ЦСКА с 1:0 на празния стадион "Българска армия" в двубой от 12-ия кръг на Първа лига. Кики се разписа в 10-ата минута и донесе успеха на "смърфовете".

Локомотив Пловдив започна активно двубоя и още в 10-ата минута при една грешка от страна на Рафа Перес, Дани Кики с отличен пробив матира Конов и изведе "смърфовете" напред.

След това ЦСКА се впусна в непрестанни атаки към вратата на Ел Каруби, но поне четири пъти Преслав Йорданов не намери целта.

В 37-ата минута Руи Педро падна в наказателното поле на Локомотив,търсейки дузпа, но съдията не отсъди такава, тъй като не намери основание за това. Така в крайна сметка след първото полувреме и тоталното превъзходство на "червените" Локо се оттегли на почивка с аванс от попадение.

През втората част "армейците" отново се впуснаха в атаки към вратата на Локомотив, но гостите удържаха положението, разчитайки на епизодични контраатаки пред погледа на новия си старши треньор Едуард Ераносян.

В 67-ата минута Симао от границата на наказателното поле прати топката встрани, а малко по-късно Нунеш от 3 метра стреля, но Котев от голлинията изчисти кълбото.

Така в крайна сметка ЦСКА загуби за първи път на "Армията" този сезон и остава на третата позиция с актив от 21 точки, Локо е на 7-ото място с актив от 16 точки.

Как се разви мачът минута по минута  - Gong.bg

Ето и стартовите състави на двата тима:
ЦСКА: Конов, Недялков, Чорбаджийски, Перес, Манолев, Пинто, Симао, Виана, Йорданов,  Руи Педро, Нунеш

Локомотив Пловдив: Ел Каруби, Крумов, Котев, Виданов, Горанов, Траянов, Райнов,  Кики, Камбуров, Бакалов, Райков