От лагера на ЦСКА алармираха, че не получават съдействие от страна на БФС за изпращане на статистическа информация до сайта на УЕФА.

"Червените" обявиха това с изявление в клубния сайт.

Представяме ви го без редакторска намеса:

Уважаеми Армейци,

На 16.11.2018 година междунарoдният адвокат на клуба Първан П. Първанов получи уведомление от УЕФА относно въпроса с поместването на статистическите данни за участията на ЦСКА в европейските клубни турнири на уебсайта на УЕФА. В имейла си УЕФА посочва, че промени по профила на клубния сайт могат да бъдат направени само след техническото изпращане на съответната информация от Българския футболен съюз и инструктира адв. Първанов да се обърне за помощ към БФС. На същия ден клубът се свърза с изпълнителния директор на БФС - г-н Борислав Попов, и му предостави готовата статистическа информация, за незабавно изпращане до уебсайта на УЕФА, заедно с контактите, на които да бъде изпратен имейлът.

Оттогава, въпреки непрекъснатите подсещания от наша страна, г-н Борислав Попов отказва да изпълни своите задължения, в ущърб на нашия клуб. Въпреки че за случая своевременно беше информиран г-н Борислав Михайлов, и до днес имейлът не е изпратен. Г-н Борислав Попов не отговаря на телефонни обаждания, съобщения или имейли.

ЦСКА настоява БФС да изпълни своето задължение и да изпрати статистическата информация до сайта на УЕФА без повече забавяне. Продължаващото изписване на грешната статистическа информация за ЦСКА нанася съществени репутационни вреди на клуба и накърнява паметта на състезателите на ЦСКА, изписали славната история на клуба в европейските клубни турнири от 1956 година до днес.

С уважение,

Ръководството