Ръководството на ЦСКА обяви, че ще санкционира капитана си Божидар Чорбаджийски съгласно вътрешния правилник на тима за невъздържаната му проява в двубоя с Дунав. Тогава футболистът на „червените“ удари без топка противник.  

Очаква се по-късно в сряда да излезе и наказанието на Чорбаджийски от Дисциплинарната комисия. От Борисовата градина обявиха, че се надяват на справедливост и „евентуалната санкция да не бъде по-голяма от тази на футболиста на Лудогорец Натанаел“ при идентична ситуация. 

Чорбаджийски гори за два мача

Публикуваме пълния текст на съобщението без редакторска намеса: 

"Армейци,

ЦСКА винаги е бил клуб, изключително уважаващ правилата, дисциплината и феърплея.

Във връзка със създалата се истерия покрай мача с Дунав, искаме да уведомим червената и спортна общност на България, че ние като клуб ще вземем мерки и капитанът на тима Божидар Чорбаджийски ще бъде санкциониран по вътрешния правилник на отбора със съответното наказание.

Треньорският щаб и ръководството ще проведат с него сериозен разговор и сме уверени, че занапред няма да сме свидетели на подобни реакции. Той е млад футболист и ние ценим много неговото непримиримо желание да победа, хъс и себераздаване, но въпреки, че беше нееднократно провокиран от играча на домакините Шопов, въпреки изнервеността на двубоя, ние смятаме, че той не бива да се поддава на провокации и да реагира по неспортсменски начин.

ЦСКА очаква решението на Дисциплинарната комисия. Надяваме се, че ако се стигне до наказание, то ще бъде адекватно и след като са взети предвид всички обстоятелства. Също така вярваме, че евентуална санкция няма да бъде по-голяма от тази на играча на Лудогорец Натанаел, който бе санкциониран и изтърпя наказание за идентична ситуация."