ЦСКА постигна втора победа по време на зимната си подготовка в Испания. "Червените" постигнаха обрат с 2:1 над шампиона на Чехия Виктория Пилзен след попадения на Едвин Джеси от дузпа и Рафаел Енрике. Успехът е сериозен с оглед на факта, че през есента Виктория направи фурор в Шампионска лига като в група с Реал Мадрид, Рома и ЦСКА Москва успя да вземе 7 точки и да завърши трети, така че напролет ще играе в Лига Европа.

Двата отбора си разделиха по едно полувреме като чехите бяха по-активни през първата част, завършила 1:1, докато ЦСКА показа много по-добро лице след почивката. Именно тогава за първи път в игра се включи и Мауридес, чийто трансфер в Рапид Виена се провали заради наднормено тегло. На терена обаче не се появи Кирил Десподов, за когото се очаква трансфер в чужбина. До този момент в контролите си "червените" направиха реми (1:1) с Бохум, загубиха с 1:3 от Академия Пушкаш и надвиха с 1:0 Шанхай Шенхуа.

Двубоят започна с ясно изразено предимство на чехите, които стартираха двубоя с всичко най-добро в своите редици, включително и бившият играч на Левски Роман Прохазка.

Каямбо и Беогел опитаха изстрели в първите минути, но отбраната в червено действаше качествено. В 23-ата минута пък Коварик стреля много опасно, но започналият като титуляр Данте Стипица демонстрира чудесен рефлекс и изби в корнер. Малко след това пък Жеферсон получи контузия и бе принудително заменен от Станислав Манолев.

В 36-ата минута активната игра на чехите доведе до нарушение на правилата в наказателното поле и дузпа за тима от Пилзен. Зад топката застана новото попълнение Жан-Давид Беогел, който реализира първия си гол за тима.

След попадението ЦСКА моментално заигра по-смело, а изравнителният гол дойде доста бързо. В 43-ата минута Евандро бе фаулиран в наказателното поле, а Едвин Джеси реализира 11-метровия удар.

На почивката Нестор Ел Маестро извърши две смени като на местата на Евандро и Валентин Антов влязоха Мауридес и Бикел. Съперникът пък продължи да играе с титулярната си единайсеторка.

Ситуацията на терена обаче бе доста по-различна от тази през първата част. Българският отбор бе много по-активен и създаваше много неприятности на съперника, особено на контра атака. Едвин Джеси бе в основата на всичко по-интересно като по дясното крило създаваше много главоболия на играчите в бяло.

В 68-ата минута Виктория направи доста промени в състава си, а в 79-ата дойде и победният гол на ЦСКА. Рафаел Енрике получи топката отляво пред наказателното поле и със страхотен изстрел в далечния ъгъл реализира за 2:1.

До края Виктория не успя да създаде нещо опасно пред вратата на ЦСКА и така „червените” записаха втората си победа по време на подготовката.

В следващата контрола ЦСКА се изправя срещу друг чешки отбор - Спарта Прага. Двубоят  ще се играе на 31 януари (четвъртък).

Вижте пълен запис на мача:

Ето и как се разви двубоят минута по минута:

Край на мача! Втора победа за ЦСКА в контролите!

90' В последните секунди Едвин Джеси можеше да реализира още един гол, но ударът му от малък ъгъл мина на сантиметри от вратата.

85' Играч в бяло пада в наказателното поле, а чехите имат претенции за дузпа. Такава обаче няма.

79' 2:1 за ЦСКА! Рафаел Енрике получи топката отляво пред наказателното поле и със страхотен изстрел в далечния ъгъл извежда "червените" напред в резултата!

68' Много промени в състава на Виктория:

63' Джеси бе фаулиран пред наказателното поле. Именно той стреля от фаул, но в ръцете на Козачик.

62' Хубава контра на ЦСКА, Джеси се опита хитро да изведе съотборниците си в наказателното поле, но никой не разбра идеята му.

49' Мауридес, който играе първия си мач за подготовката, стреля мощно в тялото на Хубник, но единствено разтресе съперника без да застраши вратата.

46' ЦСКА започва втората част с две промени в състава си - Мауридес и Бикел влязоха в игра за сметка на Евандро и Антов. За Виктория на терена е същата единайсеторка като през първите 45 минути.

45' Край на полувремето при 1:1!

43' 1:1 след нов гол от дузпа! Евандро бе фаулиран в наказателното поле, а Едвин Джеси хладнокръвно реализира!

40' Прострелно центрирано отляво към наказателното поле на Виктория, там обаче един куп от играчи се размина с топката.

36' 1:0 за Виктория Пилзен! Жан-Давид Беогел реализира от дузпа!

27’ Принудителна смяна за ЦСКА. Станислав Манолев заменя Жеферсон.

23’ Най-сериозната опасност от началото на мача. Коварик стреля от добра позиция, Стипица обаче демонстрира чудесен рефлекс и избива.

21’ Беогел и Прохазка стрелят последователно, но отбраната на ЦСКА действа добре.

7’ Първият удар в мача е дело на Каямбо от Виктория, той е блокиран от играч в червено, който избива в корнер.

В състава на Виктория Пилзен пък личи името на бившия играч на Левски Роман Прохазка.

Ето и стартовият състав на Нестор Ел Маестро:  1. Данте Стипица, 2. Стойчо Атанасов, 4. Божидар Чорбаджийски, 5. Николай Бодуров (к), 3. Жеферсон Телес, 26. Валентин Антов, 6. Рубен Пинто, 15. Кристиян Малинов, 8. Едвин Джеси, 7. Жоржиньо, 10. Евандро