ЦСКА победи Етър Велико Търново с класическото 3:0 в двубой от 12-ия кръг на Първа лига. Чорбаджийски, Жоржиньо и Десподов се разписаха във вратата на Христо Иванов, за да донесат поредните 3 точки в актива на "армейците".

Етър започна доста добре срещата и заигра разкрепостено. В 6-ата минута Дани Младенов пусна пас към Боджажд, но той беше в положение на засада. Шест минути по-късно отново опасна атака за тима от Велико Търново позволи на Димо Атанасов, който центрира в наказателното поле, но бранителите на ЦСКА се справиха. В 13-ата минута удар на Боджажд беше спасен от Черниаускас.

Отново добра намеса на Секулич не позволи на Даниел Младенов да атакува топката в 22-ата минута на двубоя. Пет минути по-късно Жоржиньо опита да намери Тиаго, но бранителите на гостите се справиха.

В 28-ата минута на двубоя Божидар Чорбаджийски се извиси над бранителите на Етър и засече топката с глава в мрежата на Иванов, за да изведе "армейците" напред в резултата след центриране от корнер на Тиаго. Малко по-късно пропуск направи Пинто, след като излезе очи в очи с Иванов, но не успя да го преодолее.

В последните минути на полувремето Етър опита да стигне до гол, но удар на Руменов извън наказателното поле беше блокиран от бранител, а след изпълнение на корнер Мане центрира в наказателното поле на "червените", но отново отбраната беше на ниво.

През втората част отличен гол на Жоржиньо в 50-ата минута доведе резултата до 2:0 в полза на ЦСКА. След добро изпълнение на пряк свободен удар, бранителите на Етър избиха топката, но точно на крака на атакуващия играч на ЦСКА, който прати кълбото до страничната греда.

Малко по-късно Мауридес стреля опасно от десетина метра, но топката не намери целта. В 68-ата минута Батрович стреля добре от пряк свободен удар, но топката мина встрани от вратата на Черниаускас. 

В 75-ата минута на срещата Пинто намери добре Тиаго, но ударът на последния мина на сантиметри от вратата на Иванов. Етър отвърна с далечен удар на Боджадж, но топката попадна в ръцете на Черниаускас.

Кирил Десподов направи резултата класически в 85-ата минута, след като получи пас от Евандро и не остави шансове на Иванов.

Така след успеха с 3:0 над Септември в предишния кръг, днес момчетата на Нестор Ел Маестро отново спечелиха със същия резултат.

След този успех ЦСКА заема третото място в класирането с актив от 28 точки, колкото има и Левски. Етър е на 9-ото място с 15 точки. В следващия кръг "червените" гостуват на Берое, а Етър е домакин на Славия.

Съставите на двата отбора:

ЦСКА: Черниаускас, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто, Жоржиньо, Джеси, Мауридес, Бикел, Тиаго, Перейра, Секулич

Етър: Иванов, Скерлев, Артюнин, Василев, Атанасов, Сърмов, Мане, Батрович, Руменов, Младенов, Боджадж

съдия: Владимир Вълков