ЦСКА преотстъпи двама от най-перспективните си футболисти. Това са юношеските национали Тонислав Йорданов и Ангел Лясков. Младоците бяха пратени да се обиграват през новия сезон в Литекс, който завърши на първо място в Северозападната Трета лига и през тази кампания ще играе във Втора лига. 

ЦСКА се готви за Лудогорец, Недеялков тренира на пълни обороти

Тонислав Йорданов и Ангел Лясков бяха част от националния отбор до 19 години, който през това лято игра на финалите на Европейското първенство в тази възраст. Двамата взеха участие и в трите мача на България в груповата фаза, в която нашите бяха заедно с Германия, Англия и Холандия. В срещата с лалетата воденият от Ангел Стойков тим вкара исторически първи гол на форума чрез Георги Русев и спечели историческа първа точка, завършвайки 1:1. 

След завръщането си от форума, Йорданов и Лясков се подготвяха под ръководството на кондиционния треньор на ЦСКА Томас Нойберт. От няколко дни те вече са в лагера на Литекс. Двамата са взели участие в последната контрола на тима преди старта на сезона във Втора лига срещу Севлиево. Нападателят Йорданов е реализирал хеттрик в мрежата на аматьорския тим, докато левият защитник Лясков е спечелил дузпа за Литекс при успеха с 4:2. 

Първият мач за новия сезон на ловчанлии е в събота от 20:00 часа срещу Струмска слава.