ЦСКА победи руският елитен тим УФА с 2:1 в контролна среща на тима, която се проведе в Австрия. Тонислав Йорданов реализира двете попадения за успеха на Нестор Ел Маестро.

В 5-ата минута на срещата удар на Тиаго беше спрян от бранител, който изчисти в корнер, след изпълнението му не последва опасност за руската врата. Две минути по-късно удар на Десподов с глава излезе в аут. Атакуващият футболист на "червените" получи центриране отдясно и отправи топката встрани от вратата на УФА.

Руският тим играеше в тези първи минути на контраатаки, при центриране от корнер в 14-ата минута Бодуров се намеси добре и изчисти кълбото напред.

Десподов отново направи отличен индивидуален пробив, но стреля неточно в 17-ата минута на двубоя.

ЦСКА откри резултата в 24-ата минута на двубоя. Тонислав Йорданов откри сметката си в полза на ЦСКА, след като Десподов центрира отдясно, Жеферсон се замота, а Тонислав беше на точното място и се разписа. УФА реагира и упражни натиск към вратата на ЦСКА, но Стипица беше на ниво. Кирил Десподов отново изкочи на голова позиция, но ударът му не намери целта.

УФА се разписа в 33-ата минута на двубоя и изравни резултата, след като Игбун матира Стипица, а това е и първи гол във вратата на ЦСКА , откакто Нестор Ел Маестро е на треньорския пост. До почивката и двата тима пропуснаха да се разпишат в съперниковите врати.

На почивката и двамата треньори направиха куп смени, за да дадат шанс на други футболисти. През втората част играта вървеше равностойно, като в 60-ата минута удар на Рубен Пинто от далечно разстояние мина встрани от вратата.

В 61-ата минута Тонислав Йорданов беше на точното място и даде нов аванс на "червените" за радост на българските фенове по трибуните на симпатичното съоръжение в Австрия.

Никола Колев стреля опасно от далечно разстояние в 70-ата минута, но топката не намери целта. В 81-ата минута УФА имаха чудесна възможност да изравнят резултата, но ударът на Обляков не намери целта. Александър Георгиев получи добра топка пред наказателното поле в 86-ата минута на срещата, но стреля алко над напречната греда.

В крайна сметка ЦСКА спечели с 2:1, а това е втори успех на тима в Австрия, след успеха над Нагасаки с 3:0 и трети успех в контролите, след успеха и над Етър.

ЦСКА - УФА: 2:1

голмайстори: 1:0 Йорданов (24), 1:1 Игбун (33), 2:1 Йорданов (61)

Стартовият състав на ЦСКА:

1. Данте Стипица (в), 29. Борис Секулич, 5. Николай Бодуров (к), 28. Пламен Гълъбов, 3. Жеферсон Телес, 15. Кристиян Малинов, 26. Валентин Антов, 20. Тиаго Родригес, 7. Жоржиньо, 19. Кирил Десподов, 21. Тонислав Йорданов

Резерви: 12. Слави Петров (в), 4. Божидар Чорбаджийски, 23. Александър Дюлгеров, 24. Стивън Перейра, 14. Ангел Лясков, 16. Жанио Бикел, 6. Рубен Пинто, 8. Едвин Джеси, 18. Александър Георгиев, 22. Никола Колев

Георги Китанов, Витаутас Черниаускас, Фернандо Каранга, Енрике Рафаел и Стойчо Атанасов няма да вземат участие в мача. 

Каранга започна да тренира с основната група, но все още не е готов за игра, Енрике беше дълго време с вирусна инфекция и тренира от вчера индивидуално и също няма да вземе участие в мача. Стойчо Атанасов получи контузия на вчерашната сутрешна тренировка и също отпадна от групата за мача.